Quantcast
THE STREAM

Περίπου το 7% των Αμερικανών πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα βγαίνει από καφέ αγελάδες, σύμφωνα με έρευνα

Ανυπομονούμε να μας πούν από τι χρώμα αγελάδες βγαίνει ο espresso


THE NEWSROOM · 17 Ιουνίου 2017

Δύσκολα είναι τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι, αφού όπως φαίνεται μάλλον “Ζούμε ανάμεσά τους” παρά “ζούνε ανάμεσά μας”. Μια έρευνα καταναλωτών από τις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι περίπου το 7% των Αμερικανών πολιτών προέρχεται πολύ απλά, απευθείας και άμεσα από τις καφέ αγελάδες, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.

Αν κάνετε τα μαθηματικά, τότε βγαίνει ότι 16.4 εκατομμύρια ανθρώπων πιστεύει προφανώς ότι οι λευκές αγελάδες βγάζουν το κανονικό γάλα και οι καφέ βγάζουν το νοστιμότατο σοκολατούχο γάλα.

H έρευνα ανατέθηκε από το Innovation Center της U.S. Dairy και διεξήχθη από την ομάδα ερευνών της αγοράς Edelman Intelligence. H έρευνα έγινε σε 1000 άτομα από 50 Πολιτείες της Αμερικής. Όπως διαβάζουμε εδώ «Οι απαντήσεις προέρχονταν από τα 50 Πολιτείες και οι αντιδράσεις ήταν αρκετά ομοιόμορφες, με ελαφρά ανοδική τάση (περίπου 10% υψηλότερη) στο Νότο».

Βέβαια το Innovation Center δεν ήταν σε θέση να παράσχει ένα πλήρες αντίγραφο της έρευνας. Και όταν ρωτήθηκε για τη μεθοδολογία της έρευνας, η McComb είπε μόνο ότι «διεξήχθη ηλεκτρονικά».

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θυμίζουν σε μία αντίστοιχη που είχε διεξαχθεί τη δεκαετία του 1990 από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, η οποία κατέδειξε ότι σχεδόν 1 στους 5 ενήλικες δεν γνώριζαν ότι το κρέας στα χάμπουργκερ ήταν βοδινό. Οπότε μάλλον είναι γενικότερο το πρόβλημα με τις αγελάδες και τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Προφανώς είναι πιθανό κάποιοι να μην απάντησαν στα σοβαρά στην έρευνα του Innovation Center, και γενικά παίζει και αυτή η έρευνα να είναι εντελώς αναξιόπιστη, αλλά ακόμη και αν το 7% είναι στην πραγματικότητα 1%, και πάλι μιλάμε για ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ κόσμο που πιστεύει ότι η καφέ αγελάδα είναι αυτή που δίνει το χρώμα και τη γεύση της σοκολάτας στο σοκολατούχο γάλα.

 

Best of internet