Quantcast
THE STREAM

Να μην εκκενωθεί το City Plaza ζητάει από τις αρχές η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Το City Plaza είναι το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ίσως και όλης της Ευρώπης. Γιατί στεγάζει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων.


H Κωνσταντίνα Κούνεβα, ζητάει με επιστολή της από τις αρχές να κάνουν ο,τι περνάει από το χέρι τους για να μην εφαρμοστεί η εισαγγελική εντολή που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες και ζητάει να εκκενωθεί το ξενοδοχείο. Το City Plaza αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης και θα πρεπε οι αρμόδιες κρατικές αρχές να βρουν μια καλή λύση καταλήγει στο γραμμα της η Ευρωβουλευτής του Σύριζα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Το City Plaza είναι το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ίσως και όλης της Ευρώπης. Γιατί στεγάζει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων.

Εδώ και 14 μήνες έχει φιλοξενήσει πάνω από 1500 πρόσφυγες, κι αυτή τη στιγμή στεγάζει 400, ανάμεσά τους 170 παιδιά, σε υποδειγματικές συνθήκες αυτοοργάνωσης και καλά οργανωμένης συμπαράστασης από οργανώσεις αλληλεγγύης, εκατοντάδες απλούς πολίτες. Αλλά και τους ίδιους τους απλήρωτους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου, που έχουν παραχωρήσει τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου, τον οποίο έχουν κερδίσει δικαστικά έναντι των αποζημιώσεών τους.

Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι μετέτρεψαν ένα ξενοδοχείο εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του, εδώ και οκτώ χρόνια, σε μια όαση ανθρωπιάς.

Γι’ αυτό, καλώ τις αρχές να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή της εισαγγελικής εντολής για εκκένωση του ξενοδοχείου. Εξάλλου, ακόμη και με στενά οικονομικούς όρους, η συνέχιση της λειτουργίας αυτής της υποδειγματικής δομής φιλοξενίας προσφύγων, όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης, μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα από τη μεταφορά τους σ’ έναν καταυλισμό. Είναι, όμως, σίγουρα κοινωνικά πολύτιμη η συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους μιας γειτονιάς της Αθήνας.

Πιστεύω ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές μπορούν να βρουν μια καλή λύση που θα προστατεύει αυτό το σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου – Κώστας Αρβανίτης

Best of internet