Quantcast
THE STREAM

Ο Μητσοτάκης ζήτησε να μην πληρώσουν για δύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους οι σεισμοπαθείς στη Λέσβο

Το 75% του χωριού Βρίσα έχει καταστραφεί από τον εγκέλαδο


THE NEWSROOM · 14 Ιουνίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου, επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς στήριξης του κράτους, στο τραυματισμένο από τον σεισμό χωριό Βρίσα.

Εκτός από την βοήθεια της πολιτείας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρονια, όσοι έχασαν τα σπίτια τους.

Στις δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ανοικοδόμηση του οικισμού.

Παράλληλα τόνισε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ζητώντας να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

«Πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων του χωριού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Ευθύμιο Λέκκα τον οποίο ρώτησε σε πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να κατοικηθούν τα σπίτια που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

AdTech AdΑφού μίλησε με κατοίκους, στη συνέχεια επισκέφθηκε και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής όπου και άναψε ένα κερί.

Πιθανότατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα σκέφτεται ότι σε 2 χρόνια, μπορεί να είναι αυτός πρωθυπουργός και δεν θα ήταν σώφρον, να χάσει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΝΦΙΑ από τα γκρεμισμένα σπίτια της Λέσβου.

πηγή

Best of internet