Quantcast
THE STREAM

Η Έλλη Παπαγγελή συγκρίνει το Athens Pride με την πίτσα

Σοφά λόγια από την πρέσβη του κολλαγόνου και υπερήφανη νεοδημοκράτισσα


THE NEWSROOM · 12 Ιουνίου 2017

Η Έλλη Παπαγγελή ξέρει να τραβάει την προσοχή ομολογουμένως. Το ότι στην προσπάθεια της να το κάνει καταφέρνει κάποιες φορές (ή πάντα) να γελάει πολύς κόσμος με τις σοβαρές δηλώσεις της, όπως όταν δήλωσε ότι διάβασε και απέρριψε τον Καρλ Μαρξ σε ηλικία 15 χρονών, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Αυτή τη φορά την προσοχή της Έλλης τράβηξε το φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνιας – Athens Pride. Προβλέψιμα, η Παπαγγελή απαξίωσε τη συγκέντρωση ως κάτι άσκοπο, στο οποίο ο κόσμος κάνει παρέλαση για να δηλώσει τι κάνει στο κρεβάτι του. Κι επειδή μάλλον δεν έφτανε αυτό, επέλεξε να το παρομοιάσει με την προτίμηση στην πίτσα:

 “Όσο άσκοπο είναι να διαδηλώνει ένας straight επειδή προτιμά γυναίκες, το ίδιο άσκοπο είναι να διαδηλώνει ένας gay επειδή προτιμά άντρες. Είναι άσκοπο να κάνεις παρελάσεις και να δηλώνεις περήφανος για το τι προτιμάς στο κρεβάτι σου, όπως και για το τι προτιμάς γενικώς. Είναι σαν να δηλώνεις περήφανος, επειδή πχ. σου αρέσει η πίτσα. #AthensPride2017

H Έλλη Παπαγγελή εκφράζει προφανώς το συντηρητισμό του πολιτικού της χώρου, ο οποίος δεν ασχολήθηκε ποτέ με τι αγώνες και συγκρούσεις προχώρησαν τα έμφυλα δικαιώματα στον δυτικό και μη κόσμο, από τότε που άνθρωποι δικάζονταν και πήγαιναν στη φυλακή απλά και μόνο επειδή ήταν ομοφυλόγιλοι. Εκτός κι αν το μοντέλο της γαλάζιας παράταξης απέρριψε στα 16 της χρόνια τις τακτικές τύπου Stonewall για κάτι άλλο, οπότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Best of internet