Quantcast
THE STREAM

Διαδηλωτές εκδιώξαν τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πορεία του Athens Pride (VIDEO)

Τελικά η “Δράση αστυνομικών κατά του ρατσισμού” βρήκε καταφύγιο στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ


THE NEWSROOM · 12 Ιουνίου 2017

 

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά την πορεία του Athens Pride για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της LGBTQI+ κοινότητας, όταν κάποια άτομα επιτέθηκαν φραστικά στην ολιγομελή ομάδα “Δράση Αστυνομικών Ενάντια Στο Ρατσισμό” το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Μάλιστα τη στιγμή της έντασης από το σημείο περνούσε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, η βουλευτής Ανέτα Καββαδία και ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, με αποτέλεσμα να μπει και αυτό στο στόχαστρο των αποδοκιμασιών. Ακούστηκαν συνθήματα και κατά της κυβέρνησης, αλλά η ένταση δε διήρκησε πολύ. Τελικά φάινεται οτι οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αποχώρησαν, ενώ η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.

Η ομάδα “Δράση Αστυνομικών Ενάντια στο Ρατσισμό”. Φωτογραφία: Dimitris Rapakousis / SOOC

Με μια ανακοίνωση στη σελίδα facebook της διοργάνωσης του Athens Pride, η πολιτική ομάδα και η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride καταδίκασε την “επίθεση και βίαια προσπάθεια εκδίωξης της ομάδας αστυνομικών” από την παρέλαση:

Επισημη Ανακοίνωση: Η Πολιτική Ομάδα και η Οργανωτική Επιτροπή του #AthensPride καταδικάζουν απερίφραστα και κατηγορηματ…

Posted by Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας on Sonntag, 11. Juni 2017

 

Best of internet