Quantcast
THE STREAM

Eπιχειρηματική διέξοδος από τα μνημόνια: Η Ακρόπολη (η ίδια) έχει καταχωρηθεί στη λίστα του Airbnb

Κλείσε τώρα τις διακοπές σου σε ιστορικό πέτρινο σπίτι σε λόφο για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ


President Creed · 12 Ιουνίου 2017

Kανονίζετε ταξιδάκι στην Αθήνα, ή θέλετε να αλλάξετε λίγο παραστάσεις, να μείνετε για μερικά βράδια κάπου αλλού, κάπου πιο κεντρικά, κάπου πιο ανοιχτά, κάπου πιο ιστορικά; Βαρεθήκατε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα μπάνγκαλοου, τα ρουμς του λετ και τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής; Ακόμα περισσότερο, είστε από το εξωτερικό και θέλετε με κάποιο τρόπο να ακουμπήσετε λεφτάκια στην Ελλάδα;

Η λύση για άλλη μια φορά βρίσκεται στο Airbnb και φυσικά στην περιοχή της Ακρόπολης, μιας και το Κουκάκι είναι πολύ χοτ τώρα τελευταία. Στη γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιώνε, εμφανίστηκε μια καταχώριση με τίτλο “Old stonehouse in central Athens (the Acropolis)” με την προνομιακή τιμή των 22.000 ευρώ το βράδυ, ανοίγοντας προφανώς ένα νέο κλάδο στον τουρισμό, τα ruins to let.

Μέχρι 10 επισκέπτες, λοιπόν, σε κοινόχρηστο δωμάτιο με 7 κρεβάτια, με πισίνα, γυμναστήριο (λογικά callisthenics) και με αιώρες. Ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις.

Επιπλέον μεγάλη ευελιξία και προσαρμοστικότητα φαίνεται να υπάρχει στο λοφτ του χρυσού αιώνα, αφού όπως διαβάζουμε στην περιγραφή:

“Ολόκληρη η Ακρόπολη είναι το σπίτι σας για ένα βράδυ. Θα μένετε σε ένα τμήμα του Παρθενώνα, το οποίο θα είναι απομονωμένο και ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες σας. Ο χώρος είναι ενιαίος, οπότε μπορείτε ελεύθερα να μετακινήσετε τα μάρμαρα όπως σας βολεύει για να διαμορφώσετε το δικό σας χώρο. Ο γύρω χώρος είναι ο κήπος σας, τον οποίο μάλιστα μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και για την ανάγκη σας.”

Την καταχώριση φέρεται να την έχει αναρτήσει μια μικρή ομάδα νέων φοιτητών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρική Ελλάδας (Λαμία), οι οποίοι όπως περιγράφουν στο κείμενό τους είχαν κάποια επιφοίτηση όταν ο οίκος μόδας Gucci ζήτησε την Ακρόπολη για 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κάνει μια επίδειξη μόδας, αλλά τελικά έφαγε άκυρο από την Ελλάδα. Τότε προφανώς η ομάδα φοιτητών αποφάσισε να βάλει κάτω νούμερα, αριθμούς και τα σχετικά και να βρει μια λύση ώστε η Ακρόπολη να αρχίσει να φέρνει ακόμα περισσότερα λεφτά στο ταμείο. Οπότε σκέφτηκαν να βάλουν την Ακρόπολη στο airbnb:

Αποφασίσαμε να οργανώσουμε, να προωθήσουμε, να διαχειριστούμε και να ενοικιάσουμε την ακρόπολη σε VIPs καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με μια τιμή την οποία θα θεωρήσουν εντελώς λογική όλοι όσοι προτιμούν πάντα το καλύτερο. Η λύση μας είναι και βιώσιμη, αλλά επίσης θα προσφέρει και αύξηση 1000% στα κρατικά έσοδα“. 

Καλή επιτυχία ευχόμαστε στους λαμπρούς επιχειρηματίες στη Λαμία και πραγματικά ανυπομονούμε να τους δούμε στο επόμενο TEDx για το πως κατάφεραν να σκεφτούν έξω από το κουτί και να δώσουν μια λύση στα δημοσιονομικά του τόπου.

Best of internet