Quantcast
THE STREAM

Αθωώθηκε ο Πέτρος Καπετανόπουλος, ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη που κακοποιούσε η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο ειχαν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον από σήμερα αθώο και με την βούλα κ. Καπετανόπουλο


THE NEWSROOM · 1 Ιουνίου 2017

 

 

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος κατηγορήθηκε για συνεργεία σε ληστεία, γιατί όπως αποδείχτηκε και από το δικαστήριο υπερασπίστηκε έναν συνάνθρωπο του. Η ιστορία σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων έχει ως εξής, ένα βράδυ του Ιουλίου του 2012 ο κ. Καπετανόπουλος άκουσε φασαρία στον δρόμο και κατέβηκε από το διαμέρισμα του να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε 4 άνδρες της ομάδας Δέλτα να έχουν έναν μετανάστη με χειροπέδες στο έδαφος και ένας από τους αστυνομικούς του πάταγε την κοιλιά. Ο κ. Καπετανόπουλος διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους καθώς ο άνδρας είχε ήδη συλληφθεί.

Ο μετανάστης ήταν ύποπτος για ληστεία του είπαν οι αστυνομικοί της Δέλτα, επίσης τον ενημέρωσαν ότι και ο ίδιος θα οδηγούνταν στο τμήμα με τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αντίστασης κατά της αρχής και της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την επόμενη μέρα ο εισαγγελέας πρόσθεσε και την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ληστεία, με αποτέλεσμα να τεθεί αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία από την εργασία του, μιας και ήταν υπάλληλος στον Ο.Α.Ε.Δ

Λίγο καιρό αργότερα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την κακουργηματική πράξη που αφορούσε στη ληστεία.

Τελικά, κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον αθώωσε και από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Την ίδια θέση εξέφρασε στην εισήγησή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου από τις κατηγορίες του, είχε υπάρξει ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης υπέρ του.

 

Best of internet