Quantcast
THE STREAM

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια και βάζει 40 πεζούς αστυνομικούς να κάνουν περιπολία στην πλατεία

Είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα δουλέψει αυτό


THE NEWSROOM · 30 Μαΐου 2017

O ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ , έχει βάλει στόχο να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια για να μην αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα καταστρέψει.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο:

Ομάδα προσαγωγών και συλλήψεων για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος λόγω του επιχειρησιακού κενού στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας επέλεξαν έναν… ιδιότυπο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη. Εξέδωσαν διαταγή προς υπηρεσίες της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ με σκοπό να συγκεντρωθούν 40 αστυνομικοί, ανάμεσά τους επτά γυναίκες, οι οποίοι θα επιχειρούν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και θα προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι 40 άνδρες και γυναίκες θα περάσουν από μια γρήγορη εκπαίδευση λίγων ημερών και στη συνέχεια θα διατίθενται -κυρίως τις Παρασκευές και τα Σάββατα (ημέρες εκδήλωσης επεισοδίων)- στα Εξάρχεια. Αστυνομικές πηγές τονίζουν, πάντως, ότι η ανάγκη για ομάδα άμεσης επέμβασης είναι δύσκολο να καλυφθεί από ομάδες πεζών, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην περιοχή, καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η διαταγή για τη συγκέντρωση των 40 αστυνομικών αναφέρει ότι μετά την πετυχημένη δράση στις 26 και 27 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία έγιναν από πεζούς αστυνομικούς τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη) η συγκεκριμένη τακτική θα επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον. Πριν από την έκδοση της διαταγής είχαν γίνει σκέψεις από στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για επαναφορά της μηχανοκίνητης ομάδας «Ο» (μετεξέλιξη της ομάδας «Δέλτα»). Επειδή, ωστόσο, δημιουργήθηκαν διάφορα προσκόμματα, επελέγη τελικά η λύση των πεζών ανδρών της Ασφάλειας πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα σημαντικότερο εμπόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απροθυμία των ανδρών της πρώην ομάδας «Δέλτα» να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Το προηγούμενο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ πάντως που περιελάμβανε επιχείρηση στην πλατεία με τρακτέρ  μας φαινόταν πιο ευφάνταστο.

 

Best of internet