Quantcast
THE STREAM

Αίγυπτος: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από επίθεση άγνωστων οπλοφόρων σε λεωφορείο που μετέφερε Κόπτες χριστιανούς

Eίναι η τρίτη μεγάλου μεγέθους αιματηρή επίθεση που δέχεται η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου τους τελευταίους έξι μήνες


THE NEWSROOM · 26 Μαΐου 2017

‘Aλλη μια πολύνεκρη επίθεση δέχτηκαν οι Κόπτες, η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Ένα λεωφορείο που μετέφερε τους χριστιανούς πολίτες δέχτηκε πυρά από άγνωστους οπλοφόρους, με αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ανθρώπων.

Οι επιβάτες ταξίδευαν προς το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ κοντά στην πόλη Μίνια 245 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, καθώς ο συνήθης ύποπτος ο οποίος είναι το Ισλαμικό Κράτος δεν  έχει αναλάβει ακόμη επίσημα την επίθεση.

Οι χριστιανοί Κόπτες έχουν βιώσει αρκετά τέτοια χτυπήματα και διακρίσεις στην Αίγυπτο, με δεκάδες νεκρούς σε επιθέσεις σεκταριστικής βίας από τότε που ο δικτάτορας Χόσνι Μουμπάρακ ανατράπηκε από τις κινητοποιήσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2011. Oι Κόπτες αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού των 91 εκατομμυρίων ανθρώπων της Αιγύπτου και βασίζουν τη θεολογία τους στις διδαχές του Απόστολου Μάρκου, που εισήγαγε το χριστιανισμό στην Αίγυπτο.

Η δε Αίγυπτος βρίσκεται ακόμη υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιήθηκε μετά τη διπλή επίθεση με δεκάδες νεκρούς σε κοπτικές εκκλησίες την Κυριακή των Βαΐων τον περασμένο μήνα, ενώ και το Δεκέμβριο μια επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο σκότωσε 25 ανθρώπους. Πέρα από αυτά, έχουν γίνει επίσης εμπρησμοί εκκλησιών και σπιτιών, ξυλοδαρμοί σε μέλη της μειοψηφίας και λεηλασίες των περιουσιών τους, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε η Διεθνής Αμνηστία το Μάρτιο.

(πηγή)

Best of internet