Quantcast
THE STREAM

Επεισόδια μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων και αγνώστων την ημέρα των φοιτητικών εκλογών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο Παιδαγωγικό στην Αθήνα και στη Γεωπονική Σχολή στη Θεσσαλονίκη


THE NEWSROOM · 24 Μαΐου 2017

Επεισόδια έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα. Τα επεισόδια έχουν σταματήσει και ξαναξεκινήσει αρκετές φορές στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται μια μεγάλη ομάδα ατόμων φορώντας κράνη και με τα πρόσωπα τους καλυμμένα μπήκαν στη Γεωπονική Σχολή και πέταξαν έξω τα τραπεζάκια της ΔΑΠ. Στη συνέχεια, μπήκαν στο χώρο της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών και αφού έσκισαν αφίσες και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές φωνάζοντας συνθήματα, αποχώρησαν.

Επίθεση έγινε επίσης σε μέλη της ΔΑΠ στη Θεολογική σχολή του ΑΠΦ. Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάλι άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν έξω τραπεζάκια, έσκισαν αφίσες και απώθησαν τα μέλη της ΔΑΠ.

Από την άλλη στην Αθήνα, άγνωστοι συγκρούστηκαν με ομάδες φοιτητών που περιφρουρούσαν τις εκλογές στο κτήριο του Παιδαγωγικού στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη, όπου πραγματοποιεί τις εκλογές της μια σειρά σχολών. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι άγνωστοι πετάνε πέτρες και φωτοβολίδες, ενώ τη συμπλοκή διέλυσε στο τέλος παρέμβαση των ΜΑΤ που έκανε χρήση χημικών.

(πηγές: 1, 2)

 

Best of internet