Quantcast
THE STREAM

Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος τελείωσε το Eurogroup

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος και το θέμα θα ξαναζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση εντός του Ιουνίου


THE NEWSROOM · 23 Μαΐου 2017

Το Eurogroup συνεχίστηκε για λίγα λεπτά μετά από διακοπή τριών ωρών, η οποία αποφασίστηκε προκειμένου να λάβουν χώρα τεχνικές διαβουλεύσεις και συντονισμένες επαφές για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ευρωπαϊκή πηγή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γνωστοποίησε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Οι επαφές ξεκίνησαν με τετραμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Γερμανού και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε και Μπρούνο Λεμέρ και του Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ. Οι επαφές συνεχίζονται ακόμα σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικές συνθέσεις, ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει ένα συμβιβαστικό κείμενο το οποίο θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Νωρίτερα, την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό Euroworking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως το Euroworking Group συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, με στόχο να προετοιμάσει την απογευματινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, με στόχο να συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών στο Eurogroup.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά.

Tις προσδοκίες για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup έχουν ωστόσο «ψαλιδίσει» από νωρίς, τόσο ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και οι δύο διεμήνυσαν, προσερχόμενοι στο Eurogroup, πως συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν θα υπάρξει σήμερα, αλλά μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Πηγή: insider.gr

Best of internet