Quantcast
THE STREAM

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το 20% του Mega

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το ποσό που δόθηκε ήταν 5 εκατομμύρια ευρώ


THE NEWSROOM · 22 Μαΐου 2017

Σύμφωνα με το Capital.gr, σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία και πρόεδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε το 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε”, από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική του ομίλου Μπόμπολα.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το ποσό που δόθηκε ήταν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και με το 25% θα καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Ο Ιβαν Σαββίδης είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι ήταν έτοιμος να αποκτήσει κανάλι, και από ο,τι φαίνεται ο ομογενής επιχειρηματίας βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τους βασικούς μετόχους της εταιρίας και τις πιστώτριες τράπεζες για την απόκτηση του 20% του σταθμού.

Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Η ανακοίνωση της Πήγασος:

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

 

Best of internet