Quantcast
THE STREAM

Νέα Υόρκη: Νεκροί και τραυματίες όταν αυτοκίνητο ανέβηκε σε πεζοδρόμιο χτυπώντας πεζούς στην πλατεία Times Square

Η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν ο δράστης το έκανε από πρόθεση


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2017

Πανικός επικράτησε στη φημισμένη Times Square της Νέας Υόρκης πριν λίγη ώρα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με μεγάλη ταχύτητα, έχοντας σαν αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες. Όπως σημειώθηκε, τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν στο συμβάν, κάποιοι εκ των οποίων βαριά.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας τουλάχιστον άνθρωπος είναι νεκρός ενώ άλλοι επτά χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ατύχημα και ο οδηγός  φαίνεται να επιδίωξε να χτυπήσει τους πεζούς, ενώ έχει ήδη συλληφθεί. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή όπως φαίνεται και στα παραπάνω πλάνα.

Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ενός κόκκινου Χόντα κινήθηκε στο αντίθετο και έπεσε σε πεζούς ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο. Πλάνα της τηλεόρασης έδειξαν την αστυνομία να περνά χειροπέδες σε έναν άνδρα με μαύρο t-shirt και να τον βάζουν σε ένα περιπολικό, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη πληροφόρηση για το αν η ενέργειά του ήταν εσκεμμένη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα.

Scene of the crime

A post shared by caemutti (@caemutti) on

H κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη πολύ τεταμένη, με την πολύβουη πλατεία γεμάτη περιπολικά και νοσοκομειακά οχήματα.

(πηγή)

 

 

Best of internet