Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Ρατσιστής δεν είναι τόσο σκληρός πια μετά τη σύλληψη του για προπηλακισμό μουσουλμάνων (PHOTO)

O αμερικάνος Μπούκουρας έγινε διάσημος όταν το βίντεο στο οποίο επιτίθεται φραστικά σε μια οικογένεια έγινε viral


felix · 13 Μαΐου 2017

H περίπτωση του 35χρονου Alexander Downing από το Connecticut μας θύμισε το πραγματικά θλιβερό (και κωμικό, οκ) πρόσωπο του φούρναρη της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα. Κι αυτός με ελάχιστη πίεση άρχισε να κλαίει αλλά με ένα τρόπο να θυμίζει Looney Tunes.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ρατσιστή στο Τέξας των ΗΠΑ, την πολιτεία με τα πολλά άλογα και τα ακόμη περισσότερα όπλα στα στα σύνορα με το Μεξικό. Πριν λίγες μέρες έγινε διάσημος επειδή τελείως μεθυσμένος, επιτέθηκε φραστικά και με χυδαίες χειρονομίες σε μια οικογένεια μουσουλμάνων σε παραλία του Τέξας, η οποία καταγράφηκε σε ένα βίντεο που έγινε viral.

Από την άλλη, τα viral βίντεο είναι μια φοβερή ευκαιρία και για να σε βρει η αστυνομία αν κάνεις κάτι παράνομο όπως ένας ρατσιστικός προπηλακισμός, όπως και έγινε. Αφότου λοιπόν ο Downing ξεμέθυσε, βρέθηκε, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε (σε κοινωνική εργασία, δεν πήγε και στο Αλκατράζ), οι αστυνομικοί τον έβγαλαν και το γνωστό mugshot. Στο οποίο η έκφραση του η αλήθεια είναι πως απέχει κατά πολύ από τον σκληρό τραμπούκο του αρχικού βίντεο:

Όπως ακούγεται στο παραπάνω βίντεο, ο Downing είναι οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ. Και παρότι η περίπτωση του μπορεί να είναι υλικό για γέλια, η δραματική αύξηση των περιστατικών βίας τέτοιου είδους μετά τη νίκη του πορτοκαλί προέδρου στις εκλογές, δε μπορεί παρά να ανησυχεί.

(πηγή)

Best of internet