Quantcast
THE STREAM

Έρευνα σε γηραιά ποντίκια έδειξε ότι μια μικρή δόση κάνναβης μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να ξανανιώσει

Αναμένεται να γίνουν πειράματα και και σε ηλικιωμένους για να δουν αν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα


THE NEWSROOM · 9 Μαΐου 2017

Το χημικό μέρος της κάνναβης που κάνει τους ανθρώπους να την “ακούνε” το THC φαίνεται ότι βοηθάει την μνήμη και βελτιώνει την μάθηση σε γηραιά ποντίκια, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας ερευνάς ,η οποία αναμένεται αργότερα μέσα στην χρονια να γίνει και σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές έδωσαν μικρή δόση τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποντίκια διαφορετικών ηλικιών, με σκοπό να ερευνήσουν ποια συστήματα του εγκεφάλου εμπλέκονται στην διαδικασία της γήρανσης του.

Πειραματίστηκαν με την μνήμη των τρωκτικών και βρήκαν ότι τα γηραιά ποντίκια που ειχαν πάρει THC, μπορούσαν να θυμηθούν πράγματα στον ίδιο βαθμό που μπορούσαν να το κάνουν πολύ νεαρότερα ποντίκια που δεν τους είχε δοθεί τίποτα.

Εκτός αυτού φαίνεται ότι η THC αύξησε τον αριθμό των συνδέσεων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων στον ιππόκαμπο των τρωκτικών, στην περιοχή δηλαδη του εγκεφάλου που λειτουργεί σαν ο σκληρός δίσκος . Η θετική επήρεια για την μνήμη των γηραιών ποντικιών κράτησε πολλές βδομάδες και κανένα από τα ζώα δεν είχε κάποια παρενέργεια από την κάνναβη

Η έρευνα πάντως έδειξε ότι, όταν δόθηκε THC σε νεότερα ποντίκια, τα πήγαν χειρότερα στα πειράματα μνήμης από νεαρά ποντίκια που δεν τους είχε χορηγηθεί THC.

Ο Andras Bilkei Gorzo, που διεύθυνε την έρευνα η οποία και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Nature Medicine, είπε ότι οργανώνει μια μικρή έρευνα με περίπου εκατό εθελοντές ηλικιών 60-70 ετών για να δει αν η κάνναβη θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε ανθρώπους.

Ο Dr Bilkei δήλωσε στην Independent:

Παρότι θα ήταν φανταστικό αν οι κλινικές έρευνες έδειχναν ότι μια μικρή δόση THC βοηθάει τους γηραιότερους ανθρώπους σε θέματα μνήμης, δεν θα πρότεινα σε κανέναν ηλικιωμένο να αρχίσει να καπνίζει χασίς. Αν κάθε ένας άνω των 60 ξεκίναγε να καπνίζει μαριχουάνα, πιθανότατα δεν θα είχε κάλο αποτέλεσμα.

και συμπλήρωσε με ένα χαμόγελο

Είναι επικίνδυνο, διότι γνωρίζουμε ότι όλα εξαρτιούνται από την δόση και από την ηλικία που το ξεκινάς

 

Οπότε αλητάμπουρες ξεχάστε τα πειράματα που σκεφτόσασταν να κάνετε με τα παππούδια σας.

πηγή  

 

 

Best of internet