Quantcast
THE STREAM

Πάνω από 8500 τουρίστες βρέθηκαν χτες στο Κατάκολο Ηλείας

H κοσμοσυρροή προέκυψε όταν 4 κρουαζιερόπλοια έδεσαν την ίδια μέρα στο λιμάνι της Ηλείας


THE NEWSROOM · 4 Μαΐου 2017

Ένας πρωτοφανής αριθμός τουριστών έκανε χτες στην εμφάνιση του στο Κατάκολο, όταν τέσσερα κρουαζιερόπλοια έδεσαν εκεί στο ίδιο χρονικό διάστημα. Περισσότερα από 8500 άτομα ( 8.733 επιβάτες συνολικά) κατέβηκαν από αυτά για να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία, ενώ ο ζεστός καιρός οδήγησε πολλούς να μπουν και στη θάλασσα για ένα μπάνιο.

Αυτός ο ποταμός από τουρίστες έδωσε μια πολύ αναγκαία ενίσχυση στην τοπική οικονομία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κατακόλου Σάκη Αντωνόπουλος, καθώς όπως δήλωσε «έστω και τα πέντε ευρώ που μπορεί να άφησαν, αγοράζοντας κάποιο αναμνηστικό, σημαίνει κάτι για την τοπική οικονομία». Ο κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε επίσης πως «μισθώθηκαν λεωφορεία και ταξί, για την μετακίνηση των επιβατών σε Αρχαία Ολυμπία και παραλιακές περιοχές και ως εκ τούτου υπήρξαν έσοδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

Τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων είναι ένας ακόμη μη ευκαταφρόνητος αριθμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια είχαν συνολικό πλήρωμα 3.416 άτομα τα οποία «μπορεί να μην βγαίνουν από τα πλοία όλα τα μέλη των πληρωμάτων, ωστόσο αυτοί που έχουν την δυνατότητα να εξέλθουν, αφήνουν κάποια χρήματα στην τοπική αγορά». Σύμφωνα με τον τουριστικό προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι μέχρι το τέλους του έτους θα έρθουν περισσότερα από 260 κρουαζιερόπλοια.

Η δε κίνηση δεν περιορίζεται στο Κατάκολο, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου γίνεται προσπάθεια να ωφεληθεί και ο Πύργος από τις αφίξεις. Νέες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας είναι υπό σχεδιασμό, ώστε τουριστικά λεωφορεία να μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιών στο κέντρο του Πύργου για να κάνουν βόλτα και να πάνε στο μουσείο, λέγοντας πιο συγκεκριμένα πως «Ευελπιστούμε ότι με αυτή την πρωτοβουλία αρκετοί επιβάτες θα επισκέπτονται τον Πύργο, με ότι θετικό μπορεί να συνεπάγεται για την τοπική οικονομία».

(πηγή)

 

Best of internet