Quantcast
THE STREAM

Ένα χρόνο μετά την “Παναγία της Τήνου” ήρθε η σειρά της “Παναγίας της Πάρου” να βυθιστεί (PHOTOS)

Το καταμαράν που ανήκε στη NEL Lines βυθίστηκε στο ισπανικό λιμάνι του Algeciras


felix · 22 Απριλίου 2017

Δεν έχουν τύχη όπως φαίνεται τα πλοία που έκαναν τη θητεία τους στην ελληνική ακτοπλοΐα και έχουν το όνομα Παναγία. Σχεδόν με ακρίβεια ένα χρόνο μετά την περσινή βύθιση του Παναγία της Τήνου στο λιμάνι του Πειραιά, ήρθε η σειρά του παροπλισμένου “Παναγία της Πάρου” να βυθιστεί, αυτό όμως σε ξένο λιμάνι.

Το καταμαράν που όπως φαίνεται από το τελευταίο του βάψιμο ήταν μέλος του στόλου της ελληνικής NEL lines για πάνω από 10 χρόνια, εδώ και 4 χρόνια ήταν παροπλισμένο στο λιμάνι του Algeciras στη νότια Ισπανία. Όπως συμβαίνει συνήθως με πλοία μένουν παρατημένα πολύ καιρό, υπέφερε και αυτό από ελλιπή συντήρηση, η οποία προκάλεσε με τη σειρά της εισροή υδάτων με αποτέλεσμα το καταμαράν να βυθιστεί σταδιακά, όπως ανέφεραν ξένα ΜΜΕ.

Εμείς για λίγο καιρό θα αποφύγουμε ότι άλλες Παναγίες πλέουν ακόμη πάντως. Όλως τυχαίως πρόσφατα είχαμε κάνει εκτενές αφιέρωμα στα σαπιοκάραβα που είχαν κοσμήσει με την παρουσία τους τις ελληνικές θάλασσες, αν και για λέμε του στραβού το δίκιο, μόνο ένα από αυτά είχε βυθιστεί.

 

Best of internet