Quantcast
THE STREAM

Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι θα συνεχίσουμε να σκορπάμε τα περισσότερα δυνατά λεφτά για το Άγιο Φως

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2017

 

 

«Όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΠάνος Καμμένος, στον απόηχο δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για το κόμμα αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – κράτους και πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στη χώρα.

Τη Μεγάλη Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το Άγιο Φως «δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους». «Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει στην πολιτισμένη Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Βατικανό, στην Αγγλία και στη Γερμανία π.χ. δεν κάνουν το ίδιο. «Να μεταφέρεται το Άγιο Φως με τις τιμές που του αξίζει, αλλά δεν είναι αρχηγός κράτους να στήνεται υπουργός και άγημα να το υποδεχθεί», συνέχισε ο κ. Καραγιαννίδης.

 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεταφορά του Aγίου Φωτός είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, που  πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος».

 

Πηγή

Best of internet