Quantcast
THE STREAM

Για όλα τα πολιτικά γούστα είναι τα ονόματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις σήραγγες της Αθηνών – Πατρών

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών


THE NEWSROOM · 11 Απριλίου 2017

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, εγκαινίασαν την Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε και τα ονόματα που δόθηκαν στις νέες σήραγγες. Η τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ, στην περιοχή της Παναγοπούλας, ονομάστηκε «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ η σήραγγα της Βολίμης βαφτίστηκε «Κωστής Στεφανόπουλος». Κάποιες από τις άλλες σήραγγες ονομάστηκαν «Κωστής Παλαμάς», «Νίκος Τεμπονέρας» και «Διογένης».

 

 

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όπως είπε, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων, είπε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

 

Best of internet