Quantcast
THE STREAM

Το Niva κλείνει 40 χρόνια ζωής και η Lada δημιούργησε ένα συλλεκτικό μοντέλο το οποίο ενδέχεται να έχει και αναπτήρα

H Lada έχει κατασκευάσει μέσα σε 40 χρονια πάνω από 2.500.000 Niva τα οποία είμαστε σίγουροι ότι όλα κυκλοφορούν ακόμα


Τσαγκ · 10 Απριλίου 2017

Το ιστορικό σοβιετικό αμάξι Lada Niva έκλεισε στις 5 Απριλίου τα 40στά γενέθλια του και η ρωσική Lada θέλοντας να τιμήσει την 40χρονη αδιάλειπτη παραγωγή του, δημιουργεί ένα συλλεκτικό Niva το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόνο 1977 αντίτυπα.

Από το 1977 μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 2.500.000 εκατομμύρια “αθάνατα” Lada Niva, τα 530.000 εξ’αυτών έχουν εξαχθεί σε πάνω από 100 χώρες (τα άλλα έχουν πωληθεί στην Ρωσία). Από αυτά τα Niva πολλά κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους και είναι ακριβώς ολόιδια με το μοντέλο του 1977 γιατί όπως ξέρουμε, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

 

Μη περιμένετε τίποτα τεράστιας αλλαγές στο νέο επετειακό Niva, εκτός από το λογότυπο που τώρα θα γράφει 40th Anniversary, θα υπάρχουν νέες επενδύσεις στις πόρτες, δερμάτινο τιμόνι με ραφές, πορτοκαλί όργανα στον πίνακα οργάνων, νέα πατάκια, αλλά και πλακέτα με το αριθμό παραγωγής κάθε ενός εκ των 1977 αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν. Λιτά δωρικά όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Lada, η οποία δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει τον σχεδιασμό του αμαξωματος ουτε να βαλει τιποτα αχρηστα gadgets στο εσωτερικό του, γιατί δεν θέλει να απογοητεύσει το φανατικό κοινό του οχήματος.

 

Φήμες που θελουν το καινούργιο Niva να έχει στο ταμπλό και ηλεκτρονικό αναπτήρα ελέγχονται ως ανακριβείς.

πηγή 

 

 

Best of internet