Quantcast
THE STREAM

Αυτή η εικόνα που απεικονίζει το Βλάντιμιρ Πούτιν με μακιγιάζ απαγορεύτηκε από το υπ. Δικαιοσύνης της Ρωσίας (PHOTO)

Η εικόνα χρησιμοποιείται στις διαδηλώσεις ενάντια στους αντιγκέι νόμους στη Ρωσία


LUBEN CREW · 7 Απριλίου 2017

Μια εικόνα που απεικόνιζε το Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν με μέικ-απ απαγορεύτηκε στη Ρωσία. Η εικόνα περιλαμβάνεται σε κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσίας ο οποίος περιέχει “εξτρεμιστικά” υλικά και έχει έκταση 4074 καταχωρήσεων.

Συγκεκριμένα, η υπ’αριθμόν 4,071 καταχώρηση δηλώνει ότι η αφίσα στην οποία ο Πούτιν απεικονίζεται με ζωγραφισμένα μάτια και χείλη υπονοεί τον “υποτιθέμενα μην συμβατικό σεξουαλικό προσανατολισμό του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας”. Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο σε ποια εικόνα αναφέρεται ακριβώς το υπουργείο, αλλά πιστεύεται πως είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε πλακάτ στις διαδηλώσεις ενάντια στους ομοφοβικούς νόμους της Ρωσίας.

Είναι γνωστό πως κυκλοφορούν περισσότερες από μία τέτοιες εικόνες. Η χρήση photoshop για να απεικονιστεί ο Πούτιν με μέικαπ είναι πολύ σνηθισμένη από τότε που η Ρωσία νομοθέτησε την απαγόρευση της γκέι “προπαγάνδας” το 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Moscow Times, η απαγόρευση προέκυψε μετά από την ετυμηγορία ενός περιφερειακού δικαστηρίο το Μάιο του 2016. Κάποιος ονόματι Α.Β. Τσέτσκοβ ανέβασε στο ίντερνετ τη συγκεκριμένη εικόνα μαζί με άλλες που απεικόνιζαν τους Πούτιν και Μεντβέντεφ σε στολές Ναζί, αλλά και μερικές με ρατσιστικό περιεχόμενο σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο απαγόρευσε καμιά δεκαριά από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Ίντερνετ ο Τσέτσκοβ μεταξύ Ιουνίου 2013 και Οκτωβρίου 2014. Επίσης, διαγράφηκε ο λογαριασμός του στο δημοφιλές στη Ρωσία μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte. Φυσικά, παρά την απαγόρευση, αρκετοί ακόμη χρήστες του Vkontakte συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την εικόνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόβ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Tass πως δεν είχε δει την εικόνα. Υποστηρίζοντας πως ο Πούτιν ήταν “αρκετά ανθεκτικός σε αυτές τις χυδαιότητες”, δήλωσε τα εξής:

“H νομοθεσία μας έχει ένα συγκεκριμένο κώδικα με βάση τον οποίο υπερασπίζεται την τιμή και την αξιοπρέπεια ενός πολίτη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Τα άτομα πρέπει να πράττουν με βάση αυτούς τους κανόνες, οπότε δυστυχώς, δε μπορώ να πω κάτι.”

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν υπερασπίστηκε τη λογοκρισία του Ίντερνετ στην Κίνα.

(πηγή)

 

Best of internet