Quantcast
THE STREAM

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες στην Στοκχόλμη

Update: Τα σουηδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες


THE NEWSROOM · 7 Απριλίου 2017

 

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Ekot και τη σουηδική αστυνομία υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί άνθρωποι!

«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το συμβάν, για το οποίο η αστυνομία δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, έγινε μπροστά σε ένα πολυκατάστημα, σε διασταύρωση μιας λεωφόρου και του πιο πολυσύχναστου πεζόδρομου της σουηδικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και ζήτησε από τους πολίτες όσο μπορούν να αποφύγουν να βρεθούν στο κέντρο της πόλης.

BREAKING: Shots fired, 'three dead' after truck crashes into p…

BREAKING: Shots fired, 'three dead' after truck crashes into pedestrians in Stockholm.

Posted by Daily Mail on Freitag, 7. April 2017

Η 66χρονη Leander Nordling, στεκόταν στο τμήμα αρωμάτων του πολυκαταστήματος Åhléns όταν ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό κρότο.
«Άκουσα ένα θόρυβο σαν βόμβα που εξερράγη και άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την κύρια είσοδο. Όλα πνίγηκαν στον καπνό», περιγράφει. Τόσο εκείνη, όσο και οι υπόλοιποι πελάτες και το προσωπικό κατέφυγαν σε μια αποθήκη, μέσα στο πολυκατάστημα. Στη συνέχεια το κτίριο εκκενώθηκε μέσω της οδού Klarabergsgatan. «Υπήρχαν πολλοί φρουροί που μας υποδέχτηκαν έξω και μας συμβούλευσαν να απομακρυνθούμε από την περιοχή αμέσως».
Ένας άλλος μάρτυρας περιγράφει τον πανικό, όταν το φορτηγό ήρθε από το πουθενά.

«Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο… και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν», ανέφερε μιας αυτόπτης μάρτυρας, η Jan Granroth στην εφημερίδα Aftonbladet.

Όπως αναφέρει κοίταξε έντρομη έξω από το κατάστημα και είδε το τεράστιο φορτηγό.

«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», λέει αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Δημήτρης, στην εφημερίδα.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στα μέσα ενημέρωσης ότι είδαν ένα φορτηγό να πέφτει με ταχύτητα πάνω στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Ahlets και αμέσως μετά είχαν ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος.

«Υπάρχει απόλυτη σύγχυση. Δεν ξέρω πόσοι χτυπήθηκαν, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε σοκ», περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας Leif Arnmar, υπάλληλος καταστήματος, στη σουηδική τηλεόραση.

ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Best of internet