Quantcast
THE STREAM

Φυλακή και πρόστιμο αποφάσισε το δικαστήριο για τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη

Για κατ’εξακολούθηση παραβιάσεις του πόθεν έσχες


THE NEWSROOM · 28 Μαρτίου 2017
Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση από το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο κρίθηκε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης. Για το αδίκημά του του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εκδότης δεν κρίθηκε ένοχος γία όλες τις πράξεις πόθεν έσχες που υπήρχαν στη δικογραφία του (συνολικά 6 πράξεις που περιλάμβαναν τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014 και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011 έως 2015), αλλά μόνο για 4 από αυτές. Η ενοχή του κ. Ψυχάρη αποφασίστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας.

Η δίκη έληξε αυτή τη φορά αφού είχε αναβληθεί επ’αόριστον μία φορά τον Ιούλιο του 2016, όταν το δικαστήριο είχε κάνει αποδεκτή την έφεση που είχε ασκήσει η υπεράσπιση του Σταύρου Ψυχάρη επειδή δεν περιγραφόταν με ακρίβεια αν ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει τα αδικήματά του από αμέλεια ή από δόλο. Η απόφαση να συνεχιστεί πάρθηκε όταν το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναίρεση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου επί της απόφασης του περασμένου Ιουλίου.

Best of internet