Quantcast
THE STREAM

Στοιχηματική απάτη με ψεύτικα προγνωστικά στο Facebook αποκαλύπτει το Ελληνικά Hoaxes

Για στοιχηματικό κουβά να προτιμάτε μόνο Ιωάννη Τσιλιγγίρη


Τσαγκ · 27 Μαρτίου 2017

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιτήδειοι σκαρφίζονται νέες ευφάνταστες άπατες με σκοπό  να εκμεταλευτούν τον άπειρο κόσμο εκεί έξω και δεν έχει ιδέα πως δουλεύει αυτό το ρημάδι το ίντερνετ.

 

Το νέο κόλπο που αποκάλυψαν οι ellinikahoaxes.gr  έχει να κάνει με το στοίχημα και ο τρόπος που δουλεύει είναι αρκετά απλός.

Πρώτα από όλα οι απατεώνες δημιουργούν ένα facebook προφίλ που παραπέμπει στο ότι συνεργάζονται με τον ΟΠΑΠ.

 

 

Η φωτογραφία του προφίλ με έναν κυριλέ γραβατωμένο κύριο, προσδίδει το κύρος που χρειάζεται, για να γίνει πιο πιστευτή η παπάτζα

 

 

Επόμενο βήμα , κλεμμένη φωτογραφία από το ίντερνετ στην οποία απεικονίζονται πολλά φράγκα και φόντο το σήμα της Μερτσέντας.  Δίπλα στην φωτογραφία έρχεται η υπόσχεση ότι άμα στείλεις πριβέ μηνυματάκι στην σελίδα θα πάρεις δώρο ένα αποτέλεσμα από ένα σημερινό παιχνίδι . Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, κόσμος που τσίμπησε και fake χρήστες που είναι στο κόλπο ζητάνε από τον διαχειριστή της σελίδας να τους στείλει κάποιο αποτέλεσμα παιχνιδιού για να πάνε ταμείο.

Η απάτη είναι απλή, στέλνεις  στον διαχειριστή της σελίδα για να σου δώσει το παιχνίδι και ο τύπος απλά στέλνει τυχαία αποτελέσματα από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Βάση του νόμου των πιθανοτήτων σε κάποιους από αυτούς που έστειλαν, όντως θα έρθει το αποτέλεσμα και με την γλύκα της στοιχηματικής νίκης θα θελήσουν να πάρουν και άλλο προγνωστικό, τώρα όμως θα πρέπει να πληρώσουν 120 ευρώ

 

.

 

 

 

Με ένα σπονσοράρισμα της σελίδας στο facebook, ο απατεώνας δημιουργός της μπορεί να βγάλει ένα καλό ποσό από τα θύματα που θα πέσουν στην παγίδα του. Αργότερα, όταν τον πάρει χαμπάρι το fb και κλείσει την σελίδα, ο “μεγάλος γκουρού του στοιχήματος” θα φτιάξει νέα σελίδα και ούτω καθεξής.

Γιατί αν όντως ξέρει πόσο θα έρθει ένα παιχνίδι, να το δίνει με 120 ευρώ και να μην βγάζει λεφτά απλά στοιχηματίζοντας το ο ίδιος; Τροφή για σκέψη. Για αυτό παιδιά, προγνωστικά μόνο από τον Ιωάννη Τσιλιγγίρη που τα δίνει τσάμπα και απλόχερα και πάτε κουβά χωρίς να χρειάζεται να του δώσετε ούτε ευρώ.

πηγή 

Best of internet