Quantcast
THE STREAM

Άρωμα Ελλάδας: Δυο κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή της Κύπρου γιατί οι δεσμοφύλακες είχαν τον συναγερμό στο αθόρυβο

Μάλλον τον είχαν στη δόνηση


THE NEWSROOM · 23 Μαρτίου 2017

Δυο ομογενείς από την Γεωργία που ειχαν φυλακιστεί για ληστείες και διαρρήξεις, δραπέτευσαν χτες το βράδυ από τις Κεντρικές Φυλακές στην Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που κανείς από τους δεσμοφύλακες δεν πήρε πρέφα ότι οι δυο Γεωργιανοί το σκάνε ήταν γιατί είχαν βάλει στο αθόρυβο τον συναγερμό των φυλακών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι κατάδικοι βρίσκονταν στην απαγορευμένη ζώνη της φυλακής προσπαθώντας να αποδράσουν για περίπου μια ώρα, μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι οι δεσμοφύλακες. Οι φρουροί πυροβόλησαν τους δραπέτες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ένα εκ των δυο.

Οι κατάδικοι κατάφεραν να πηδήξουν έξω από τον τοίχο των φυλακών με την βοήθεια σκαλωσιών, που είχαν τοποθετηθεί εκεί κατά την διάρκεια εργασιών.

Από το υλικό που προκύπτει από τις κάμερες, οι δυο κρατούμενοι δεν είχαν κάποιο σχέδιο απόδρασης για αυτό προσπαθούσαν μια ώρα να φτιάξουν κάποιου είδους σκάλα για να περάσουν τον τοίχο.

Ο ένας δραπέτης παραμένει άφαντος, ενώ η διευθύντρια των φυλάκων, Άννα Αριστοτέλους έχει ζητήσει την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας ώστε να βρεθεί ποιος είχε βάλει τον συναγερμό στο αθόρυβο.

 

 

 

Best of internet