Quantcast
THE STREAM

Λονδίνο: Πυροβολισμοί με αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών ακριβώς έξω από το αγγλικό Κοινοβούλιο

Το κτήριο κλειδώθηκε και η πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε βιαστικά


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2017

Διακόπηκε απότομα η σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Βρετανίας και οι πόρτες του κλειδώθηκαν όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί απέξω. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας ακαθόριστος ακόμη αριθμός τραυματιών.

Η επείγουσα κατάσταση επιβεβαιώθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία αναφέρθηκε σε ένα “περιστατικό που περιλαμβάνει πυροβόλα όπλα” στη γέφυρα του Westminster. Η γέφυρα βρίσκεται ακριβώς έξω από τα Ανάκτορα του Westminster, στα οποία στεγάζεται το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες επαναλαμβάνουμε πληροφορίες, μέχρι και 6 άτομα μπορεί να έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς ή άλλα αίτια στη γέφυρα. Σε αυτό συνηγορεί η άφιξη ενός σωστικού ελικοπτέρου το οποίο προσγειώθηκε στην περιοχή καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε τον αποκλεισμό των γύρω δρόμων.Όπως δήλωσε στο Sky News αυτόπτης μάρτυρας, είδε έναν άντρα που φαινόταν να κουβαλάει πάνω του μαχαίρι ή ένα μικρό όπλο να περπατάει προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός του περίγυρου του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή David Lidington που ενημέρωσε την αίθουσα όταν σφραγίστηκε ο χώρος, το περιστατικό ήταν σοβαρό ενώ τουλάχιστον ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο περιστατικό, και”ο φερόμενος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία”. Στο προσωπικό του κοινοβουλίου υποδείχθηκε να παραμείνουν στα γραφεία τους.

Σύμφωνα με αίτημα της αστυνομίας, απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο σταθμό του μετρό που εξυπηρετεί το Κοινοβούλιο, ενώ η πρωθυπουργός Theresa May που βρισκόταν στο χώρο απομακρύνθηκε βιαστικά.

(Πηγές: 1, 2)

 

 

 

Best of internet