Quantcast
THE STREAM

Πάρα την κρίση ξοδεύουμε 6.5 δις ευρώ κάθε χρόνο για φαγητό απ΄ έξω

Ο τζίρος στην εστίαση τα χρονια της κρίσης έχει πέσει κατά 40%


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2017

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΙΕΛΚΑ , η οποία εγινε με δείγμα από 2.000 καταναλωτές από όλη την χώρα, οι Έλληνες αλλάζουν διατροφικές συνήθειες και τον τελευταίο καιρο χουν ρίξει στο delivery και τα έτοιμα γεύματα.

 

Τα μαγειρεύμενα στο σπίτι γεύματα είναι ακόμα η κυρίαρχη τάση άλλα αυτό φαίνεται ότι σιγά σιγά αλλάζει. Σε ακολουθία και των διεθνών εξελίξεων η αγορά έτοιμου γεύματος από τα σουπερμάρκετ φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες επιλογές έτοιμου φαγητού των καταστημάτων μαζικής εστίασης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το μέσο νοικοκυριό ξοδεύει περίπου 125 ευρώ για εστίαση μηνιαίος, τουτέστιν 1.500 ευρώ ανά έτος, πόσο που συνολικά ξεπερνά τα 6.5 δις ευρώ σε τζίρο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αγοράς αποτελεί το έτοιμο φαγητό και το φαγητό για τον δρόμο, π.χ καφές, γλυκά, σνακ κλπ.

Αναλυτικά, η  μεγαλύτερη διείσδυση καταγράφεται στα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα με το 41% των καταναλωτών να δηλώνει ότι τα αγοράζει από το Σούπερ Μάρκετ. Το 37% δηλώνει ότι αγοράζει Γλυκά/Σνακ για κάποιο συμπληρωματικό γεύμα, το 23% έτοιμο κρύο γεύμα όπως σαλάτα ή σάντουιτς, το 18% έτοιμο μαγειρευτό φαγητό, το 12% τυρόπιτα ή κρουασάν και τέλος το 9% καφέ.

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος στην εστίαση έχει μειωθεί τα τελευταία χρονια λόγω κρίσης κατά 40%.

 

 

Best of internet