Quantcast
THE STREAM

Σε δύο καταλήψεις κτιρίων εισέβαλαν τα ΜΑΤ σήμερα το πρωί της Δευτέρας (PHOTOS)

O Nίκος Τόσκας χαρακτήρισε ως απόλυτα δικαιολογημένες τις δύο επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ


THE NEWSROOM · 13 Μαρτίου 2017

Οριστικό τέλος στην κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου, αλλά και της κατάληψης του Αιμοδοτικού Κέντρου στην Αλκιβιάδου 4 φαίνεται να έδωσε η διπλή επιχείρηση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί της Δευτέρας. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στα δύο κτήρια, «κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.»

Αρχικά οι αστυνομικοί μπήκαν στην κατάληψη του κτιρίου του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 4.

Το κτήριο του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας, Αλκιβιάδου 4 / Google Street View

Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ την ώρα που εισέβαλαν τα ΜΑΤ βρίσκονταν στο εσωτερικό του 127 πρόσφυγες από τη Συρία που μεταφέρθηκαν στο Κτίριο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας. Οι περισσότεροι είναι νόμιμοι καθώς έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και μεταξύ αυτών, όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν και 37 παιδιά.

Τα ΜΑΤ μπήκαν επίσης και σε ένα άλλο κτίριο στη βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου. Το κτίριο είχε καταληφθεί από το 2011. Στο εσωτερικό το κτιρίου δεν βρέθηκε αρχικά κανείς, ωστόσο, έπειτα από κάλεσμα αντιεξουσιαστών περίπου δέκα άτομα μπήκαν στο κτίριο. Τα επτά εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με δήλωσή του στο “Πρακτορείο 194,9 Fm” υποστήριξε τις δύο επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ:

Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Η ΕΛΑΣ έβγαλε ανακοίνωση για τη διπλή επιχείρηση, αναφέροντας:

Πρωινές ώρες σήμερα (13 Μάρτιου 2017), με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στο πρώτο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, διέμεναν εκατόν είκοσι επτά (127) πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από το δεύτερο κτίριο, στην περιοχή του Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν επτά (7) ημεδαποί, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

 

Φυσικά επανέρχονται μνήμες από τις ένδοξες ημέρες του Αντώνη του Σαμαρά, όπου τότε η ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ είχαν εισβάλλει στην ιστορική κατάληψη της Βίλα Αμαλίας και το ΣΥΡΙΖΑ έκρινε τις επιχειρήσεις αυτές ως κινήσεις εκφοβισμού.

Best of internet