Quantcast
THE STREAM

Ο Νότης Μηταράκης, το πιο πιστό τσιράκι του Κυριάκου θα βρεθεί στο δικαστήριο για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Eίχε δηλώσει μια υπάλληλο του γραφείου του σαν εργαζόμενη σε σουπερμάρκετ


LUBEN CREW · 10 Μαρτίου 2017

Ζώντας σε μια χώρας στης οποίας την πολιτική ζωή αφθονούν οι πολύχρωμες προσωπικότητες, δε νομίζουμε ότι χάνατε και τίποτε αν δεν είχατε παρατηρήσει μέχρι σήμερα την παρουσία του βουλευτή Xίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη. Ο κ. Μηταράκης έχει σπουδάσει οικονομικά. έχει υπάρξει Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής (εξελέγη το 2011) και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το 2012-2015 με την κυβέρνηση Σαμαρά ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Αθηνών στις δύο εκλογές του 2012 (Μαΐου και Ιουνίου) και στην περιφέρεια Χίου στις δύο εκλογές του 2015 (Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου).

Γενικά το πιο αξιοσημείωτο πράγμα γύρω από αυτόν ήταν μέχρι πρόσφατα το ότι ο πατέρας του ήταν ανηψιός του ζωγράφου Μηταράκη, για να φανταστείτε. Α και το βλέμμα αυτό που δείχνει περισσότερη αφοσίωση κι από λαμπραντόρ, καθώς ο βουλευτής κοιτάει τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη:

Τέλος πάντων, προέκυψε κάτι πιο kinky για το βουλευτή της ΝΔ. Όπως αναφέρει (σίγουρα με μεγάλη του χαρά) το left.gr, ο κ. Μηταράκης θα επισκεφτεί το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς εκδικάζεται η αγωγή που έχει κάνει μια πρώην υπάλληλος του για διάφορες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Το στόρι είναι πως όταν η πρώην υπάλληλος του βουλευτή δούλευε στο γραφείo του την περίοδο 2011-2015, ήταν δηλωμένη μέσω της σύμβασής της ως υπάλληλος σουπερμάρκετ. Αναφέρεται πως η υπάλληλος αναγκάστηκε και δέχτηκε να το κάνει αυτό γιατί είχε ανάγκη τη δουλειά και την ασφάλιση, πως αυτό έγινε με πρόταση του ίδιου του κ. Μηταράκη για λόγους εφορίας και το κονέ έγινε επειδή στην εταιρεία του σουπερμάρκετ ήταν νομικός εκπρόσωπος ένας φίλος του βουλευτή, σε μια γνήσια ελληνική στιγμή.

Σα να μην έφτανε αυτό, η φάση στο γραφείο του Ν. Μηταράκη φαίνεται να ήταν τελείως φάμπρικα καθώς τους πρώτους 4 μήνες έπαιρνε 200 καθαρά και τους επόμενους 4, 400 καθαρά. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ο μισθός της ανέβηκε στα 751,39 ευρώ μεικτά το μήνα, αλλά σύμφωνα με την ΕφΣυν (στη διάθεση της οποίας βρίσκονται πληροφορίες σχετικά με την αγωγή) η υπάλληλος υποχρεωνόταν να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα επί 7 μέρες την εβδομάδα και με όλες τις υπερωρίες απλήρωτες.

Η εργασία στη φάμπρικα έληξε με προφορική απόλυση από το βουλευτή την 1η Οκτωβρίου του 2015 χωρίς αποζημίωση, την οποία θα ήταν δύσκολο διεκδικήσει αφού δεν ήταν στα μητρώα, αλλά επειδή είναι καλοί άνθρωποι, της έκαναν την πρόταση να δουλέψει όντως στο σουπερμάρκετ (!). Τελικά η υπάλληλος  αποφάσισε να αποταθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ προβλέψιμα ο βουλευτής και οι άνθρωποί του αρνούνται τα όσα καταγγέλονται, προσφέροντας αντίθετα την εκδοχή πως η γυναίκα δούλευε στο γραφείο δωρεάν ως εθελοντής.

 

Best of internet