Quantcast
THE STREAM

LGBT αστυνομικοί από 14 χώρες θα εμφανιστούν στο φετινό Athens Pride

Και ένστολες παρουσίες στη διοργάνωση που θα γίνει στις 10 Ιουνίου


LUBEN CREW · 7 Μαρτίου 2017

Aκούγεται κάπως σα φάρσα, αλλά δεν είναι. Το φετινό Athens Pride, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ΛGBT αστυνομικών από 14 (τουλάχιστον) κράτη μέλη της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΕφΣυν, το νόημα της κίνησης των ξένων αστυνομικών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν κανονικά στη συγκέντρωση και την πορεία, είναι διπλό. Nα στηρίξουν τον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εναντίον των διακρίσεων, τόσο έξω στην κοινωνία όσο και μέσα στο αστυνομικό Σώμα, το οποίο στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι από τα λιγότερο προοδευτικά πράγματα που υπάρχουν.

Η συγκεκριμένη κίνηση οργανώθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBT Αστυνομικών (EGPA) που αποτελείται από την ένωση 15 οργανώσεων ΛΟΑΤ αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε., ενώ μία από αυτές είναι και η Ελλάδα. Μάλιστα, μετά την απόφαση που πήρε τον Αύγουστο που μας πέρασε η γενική συνέλευση της EGPA στο Άμστερνταμ, το μέλος της στην Ελλάδα που είναι ο αξιωματικός Μιχάλης Λώλης ανέλαβε να σχηματιστεί και στη χώρα μας ομάδα αστυνομικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ένωση που πρόκειται να σχηματιστεί ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».   Ο αστυνομικός Μιχάλης Λώλης, που υπηρετεί ως υπαστυνόμος στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και έχει και το πόστο του Εθνικού Εμπειρογνώμονα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση της αστυνομίας, δεν κατάφερε να κερδίσει το δικαίωμα να συμμετέχει ως ένστολος, σε αντίθεση με τους συνάδελφους του από τις άλλες χώρες, οι οποίες τους δίνουν αυτό το δικαίωμα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕφΣυν:

«Πολλοί φοβούνται ότι εκθέτω την Αστυνομία με τις δράσεις μου αυτές, ότι δεν είμαι καλός αστυνομικός. Είμαι όμως πολύ καλός στη δουλειά μου, αγαπώ την Αστυνομία και θέλω απλά με ό,τι κάνω να γίνει καλύτερη. Δεν είμαι άλλωστε ο μόνος γκέι αστυνομικός στην ΕΛ.ΑΣ.

Γνωρίζω ήδη πάρα πολλούς, το ποσοστό των γκέι αστυνομικών δεν είναι μικρότερο από αυτό στην κοινωνία, θα έλεγα ότι είναι και μεγαλύτερο. Αναγκάζονται όμως, λόγω των συνθηκών, να λένε ψέματα, να κρύβονται, φοβούμενοι συντηρητικές και ομοφοβικές αντιδράσεις.

Ενας επαγγελματίας αστυνομικός, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Σώματος, οφείλει, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, να σέβεται πλήρως τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διαταγές της Υπηρεσίας»

Boήθειά του.

 

Best of internet