Quantcast
THE STREAM

Ο Tραμπ και ο Πούτιν είναι ανάμεσα στους 318 υποψήφιους για το φετινό Nobel Ειρήνης

Κάποιος να προτείνει τον Κιμ δεν υπάρχει;


Τσαγκ · 3 Μαρτίου 2017

Οι φετινές 318 υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός υποψηφιοτήτων όλων των εποχών (πέρσι ήταν 376).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νόμπελ, από τις 318 υποψηφιότητες  οι 215 αφορούν πρόσωπα και οι 103 οργανισμούς. Μπορεί η ταυτότητα των υποψηφίων κρατείται μυστική απο το Ινστιτουτο για 50 χρόνια, άλλα αυτοί που προτείνουν υποψηφίους, μπορούν ελεύθερα να πουν ποιους έχουν προτείνει.

Ανάμεσα λοιπόν στους φετινές υποψήφιους, βρίσκονται ο Σαουδάραβας φυλακισμένος μπλόγκερ Ραέφ Μανταουί, ο Έντουαρτ Σνόουντεν, τα “άσπρα κράνη” ομάδα εθελοντών που βοηθάει αμάχους στην Συρία, ο Πάππας Φραγκίσκος που προτάθηκε από έναν Νορβηγό βουλευτή, για την αντίσταση του ως προς τον Τραμπ, ο ίδιος ο Τραμπ  καθώς τον πρότεινε ένας άγνωστος συμπατριώτης του, με την αιτιολογία ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει κατά κάποιο τρόπο την “ιδεολογία της ειρήνης μέσω της ισχύος” ( ό,τι και αν σημαίνει αυτό). Υποθέτουμε ότι για τον ίδιο λόγο, έχει προταθεί και ο Βλαδίμηρος Πούτιν για το ίδιο βραβείο.

Το περσινό βραβείο το είχε κερδίσει ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος για την εκεχειρία που υπέγραψε με τους αντάρτες του FARC.

 

Best of internet