Quantcast
THE STREAM

Καμία έκπληξη: Τα ραντάρ για τον έλεγχο της ταχύτητας σε όλο το Εθνικό Δίκτυο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού

Πολύ πιθανόν να τρακάρετε, αλλά σχεδόν απίθανο να σας γράψουν


LUBEN CREW · 1 Μαρτίου 2017

Όχι ότι φαίνεται κι απίστευτο, αλλά ελάχιστος είναι ο αριθμός των ραντάρ ελέγχου ταχύτητας που είναι διαθέσιμος στην τροχαία για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Τζάμπα λοιπόν πάει συνήθως η ταμπέλα που λέει “ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ” καθώς τα τεχνικά μέσα που υποτίθεται πως θα κάνουν τον έλεγχο δεν είναι διαθέσιμα.

Είναι αναμενόμενο πως παρότι δεν είναι σωστό να γίνεται έτσι (και να φεσώνεται ο κόσμος λεφτά για κάποια μικροπαράβαση, επίσης), αλλά παρόλα αυτά, αν υπήρχε η συνεχής αίσθηση στον οδηγό ότι οι πιθανότητες είναι πως θα τον γράψουν και θα πονέσει για 50 χιλιόμετρα πάνω από το όριο, μάλλον δε θα έτρεχε τόσο. Δε χρειάζονται όμως να αγχώνονται οι οδηγοί που την έχουν δει Σουμάχερ, καθώς σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο της χώρας υπάρχουν μόλις 4 ραντάρ για τον προσδιορισμό της ταχύτητας, κάποια εκ των οποίων στη στη σήραγγα Αρτεμισίου.

Ευνοημένη από την άλλη, όπως ξέρουν πολλοί οδηγοί που εισέπραξαν τη λυπητερή, είναι η Αττική Οδός, στον οποία λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας. Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος των Αττικών Διαδρομών Βασίλης Χαλκειάς:

«Με τη λειτουργία τους και την αποστολή των πρώτων κλήσεων οι παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας έπεσαν κατακόρυφα.

Oι κάμερες κοστίζουν 30.000-40.000 ευρώ η καθεμία, ενώ για κάθε σημείο που επιλέγεται πρέπει να τοποθετείται μια κάμερα ανά λωρίδα ασφαλείας. Ωστόσο και αυτό το σύστημα είναι δυσλειτουργικό καθώς η κλήση μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά».

Είναι λίγο καταθλιπτικό να σκέφτεται κανείς ότι μετά από όλα αυτά η μόνη λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα της χώρας μπορεί να είναι κ άλλα πρόστιμα.

(πηγή)

Best of internet