Quantcast
THE STREAM

Ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών έχει διπλασιαστεί και λόγος μάλλον δεν είναι ότι παίζουν τάβλι

Μπορεί κάπως να σχετίζεται με την κατάσταση της χώρας


LUBEN CREW · 1 Μαρτίου 2017

Να έχει διπλασιαστεί φαίνεται ο αριθμός των λεγόμενων αιώνιων φοιτητών, αυτών δηλαδή που δεν τελείωσαν στην ώρα τους τις σπουδές τους όπως όλοι ξέρουμε. Όπως φαίνεται να υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, το 2003 υπήρχαν 163.037 αιώνιοι φοιτητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2014 δείχνει να έχει φτάσει τους 328.742.

Τα νούμερα αυτά, σύμφωνα με το Υπουργείο και όπως δείχνουν και οι ημερομηνίες που αναφέρονται, αντιστοιχούν σε μια κατάσταση που προηγείται της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της απόφασής της να μην διαγράφουν οι αιώνιοι φοιτητές, όπως είχε νομοθετηθεί μέσα σε πολύ έντονες αντιδράσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι βασικοί λόγοι που οι φοιτητές δεν τελειώνουν τις σπουδές τους είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα στη διοίκηση των πανεπιστημίων, αλλά και ειδικές συνθήκες στο καθένα από αυτά, όπως η απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως μέσα στη συνολικά δύσκολη κατάσταση οι νέοι φοιτητές δυσκολεύονται να κάνουν το άλμα σε ένα πρόγραμμα σπουδών πολύ απαιτητικό σε σχέση το λύκειο που είχαν συνηθίσει, έχοντας και κενά λόγω μαθημάτων που δεν έχουν διδαχθεί. Ταυτόχρονα, ακριβώς λόγω της κατάστασης, πολλοί φοιτητές έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους για να δουλέψουν την προηγούμενη πενταετία, με τον αριθμό των αιώνιων φοιτητών να διογκώνεται.

Tώρα περιμένουμε τον πρώτο που θα πεταχθεί να πει για τεμπέληδες που πίνουνε φραπέ στο κυλικείο της σχολής και βαριούνται να τελειώσουν.

(πηγή)

 

 

Best of internet