Quantcast
THE STREAM

Παραιτήθηκε από το Breitbart ο Milon Yannopoulos μετά τα σχόλιά του για την παιδοφιλία

Ας ελπίσουμε ότι ξεμπερδέψαμε από το φαινόμενο Milo


President Creed · 22 Φεβρουαρίου 2017

Μερικά σχόλια που απενοχοποιούσαν την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ήταν τελικά το κερασάκι στην τοξική τούρτα της καριέρας του Milo Yannopoulos, γνωστής alt-right ιντερνετικής περσόνας. Ο Yannopoulos, αμπάσαντορ της «εναλλακτικής Δεξιάς» και υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής σε μεταμοντέρνο rebranding- υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι παιδεραστής κάποιος που αισθάνεται έλξη για ένα σεξουαλικά ώριμο 13χρονο, αλλά μόνον όταν το παιδί δεν έχει φθάσει στην εφηβεία:

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

οι έφηβοι ακόμα και κάτω των 16 ετών είναι απολύτως ικανοί να δώσουν τη συγκατάθεσή τους όσον αφορά στη σεξουαλική δραστηριότητα με μεγαλύτερους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία των περισσότερων χωρών, τα άτομα κάτω των 16 ετών δεν θεωρούνται αρκετά ώριμα για να συναινέσουν στη σεξουαλική πράξη

Τα λόγια του Milo Yannopoulos προκάλεσαν αντιδράσεις όπως πάντα, απλά αυτή τη φορά προκάλεσαν αντιδράσεις και από τους Συντηρητικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα τον στήριζαν, ενώ ένας ένας οι υποστηρικτές του Milo άρχισαν να υποχωρούν, με πρώτο και καλύτερο τον εκδοτικό οίκο που θα εξέδιδε το βιβλίο του:

Ο εκδοτικός του οίκος Simon & Schuster που του είχε καταβάλει μια αρκετά μεγάλη προκαταβολή, αποφάσισε τελικά να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο Dangerous. Ενώ ακυρώθηκε κι η εμφάνισή του στο Conservative Political Action Conference.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι συντάκτες και συνάδελφοι του Milo Yannopoulos από το δεξιό site Breitbart. Έπειτα από 24 ώρες, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε «ταπεινωτικές», ο Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του «με άμεση ισχύ». Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Νέα Υόρκη τόνισε ότι δεν θέλει «η κακή επιλογή λέξεων από μέρους μου» να βλάψει «τη σημαντική δημοσιογραφική δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοί μου» στο Breitbart News.

Θα ήταν λάθος να επιτρέψω στην κακή επιλογή των λέξεών μου να υποβαθμίσει τη σημαντική δουλειά των συναδέλφων μου και σήμερα παραιτούμαι. Η απόφαση αυτή είναι μόνο δική μου», είπε ο Γιαννόπουλος εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Το Breitbart News στάθηκε δίπλα μου όταν οι άλλοι υπέκυψαν. Μου επέτρεψε να μεταφέρω τις συντηρητικές και ελευθεριακές ιδέες μου σε κοινότητες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να τις έχουν ακούσει.

Κάπως έτσι άρχισε να ξεφουσκώνει (ελπίζουμε μια και καλή) το παράσιτο Milo Yannopoulos, ήδη από τον δεύτερο μήνα προεδρίας του Τραμπ. Δε θα μας λείψει καθόλου.

 

Best of internet