Quantcast
THE STREAM

Η Μητρόπολη Γλυφάδας ξεκινάει τώρα τζιχάντ και εναντίον της αλατοθεραπείας

Μετά το ζίου-ζίτσου, άλλη μια αίρεση έρχεται να αφοριστεί από τη Μητρόπολη Γλυφάδας


President Creed · 22 Φεβρουαρίου 2017

Ή την εκκλησία ή το αλάτι, αγαπητοί Γλυφαδιώτες. Σε αυτό το σκληρό και οριακά απάνθρωπο δίλημμα καλούνται να απαντήσουν το ποίμνιο της όμορφης Γλυφάδας. Η μητρόπολη της Γλυφάδας βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και στις χριστιανοταλιμπανικές επάλξεις προκειμένου να αποκρούσει οποιοδήποτε παγανιστικό/νεοταξικό χτύπημα. Αφού κήρυξε πόλεμο στο ζίου-ζίτσου και αφού προσευχήθηκε για να μην επισκεφτεί την Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος, τώρα ζητάει από τους χριστιανούς να μην ψάχνουν σωτηρία στην άσπρη σκόνη.

Tίποτα δεν θα επιτρέψει η εκκλησία να της πάρει την πρωτοκαθεδρία από την καρδιά του ποιμνίου της, ούτε οι γιόγκες, ούτε οι αλατοθεραπείες. Το αλατάκι στη ζωή των Χριστιανών πρέπει να είναι μόνο η εκκλησία τους και όχι τυχόν “αλατοθεραπείες και αλατοσπήλαια” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητρόπολη Γλυφάδας:

Η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές «θεραπείες», οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. (…)

Στα αλατοσπήλαια η αλατοθεραπεία συνήθως συνδυάζεται με χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και διαλογισμό. Η αλατοθεραπεία μάλιστα θεωρείται βοηθητική στον διαλογισμό, ενώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα στα αλατοσπήλαια βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων και γιόγκα, τάι τσι, ρεφλεξολογία, ρέικι, σιάτσου κ.ά.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική τους ιδιότητα καλούνται να είναι προσεκτικοί, να μην καταφεύγουν σε εναλλακτικές «θεραπείες» ή αποκρυφιστικές πρακτικές και να μην ειδωλοποιούν προϊόντα, μεθόδους και χώρους.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, αγαπητοί φίλοι, πρώτα έρχεται η αλατοθεραπεία και σκέφτεσαι, εντάξει μωρέ, ένα session θα κάνω, τι πειράζει; Μετά όμως έρχεται η λασποθεραπεία, μετά έρχεται στα μουλωχτά η γιόγκα, τα τάι τσι, τα ρέικι και η ρεφλεξολογία και πριν το καταλάβετε, από καλοί Χριστιανοί έχετε καταλήξει στον προθάλαμο της Μασονίας και των νεοταξιτών.

 

Δεν γνωρίζουμε τελικά εάν έχουν θεραπευτική ιδιότητα τα αλατοσπήλαια, ή τα λείψανα των Αγίων, ξέρουμε όμως ότι ο διάβολος κάνει ρέικι. Το νου σας.

 

Best of internet