Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους: Ο πρόεδρος της Ισλανδίας δήλωσε πως άνετα θα απαγόρευε τη χρήση ανανά στην πίτσα

O άνθρωπος που χρειαζόμαστε


LUBEN CREW · 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι πολιτικοί τη σήμερον ημέρα δεν είναι ιδιαίτερα διατεθειμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο για τα φλέγοντα ζητήματα που μας βασανίζουν όλους, όπως θα σας εξηγήσει κάθε έλληνας ταξιτζής που σέβεται τον εαυτό του. Υπάρχουν όμως και μερικές εξαιρέσεις του κανόνα, που δε διστάζουν να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά για τα αληθινά σημαντικά πράγματα.

Ένας τέτοιος είναι και ο πρόεδρος της Ισλανδίας Guðni Th. Jóhannesson. O άφοβος σαν γνήσιος απόγονος των Βίκινκς αυτός πολιτικός όταν επισκέφτηκε ένα λύκειο στην πόλη Akureyri στη νότια Ισλανδία για να μιλήσει με μαθητές και καθηγητές τόλμησε να πάρει ευθέως θέση σε ένα από τα πιο καυτά ζητήματα της εποχής μας: το αν ο ανανάς έχει θέση σε μια πίτσα.

Σύμφωνα με το τοπικό site Vísir, στο τέλος της επίσκεψής του ο Guðni δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές, όπως το ποια ομάδα υποστηρίζει στην Premier League της Αγγλίας (Μanchester United, αν είχατε την απορία). Όταν ρωτήθηκε από το κοινό για το ποια είναι η άποψή του σχετικά με τον ανανά και την πίτσα, ο Guðni απάντησε ότι είναι κάθετα ενάντιος στο να βάζεις ανανά πάνω σε μία πίτσα.

Το πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας πως θα προωθούσε την απαγόρευση της χρήσης του ανανά στην πίτσα αν είχε την εξουσία να περνάει μόνος του νόμους. Καθώς μάλιστα τα ποσοστά στην Ισλανδία είναι συντριπτικά υπέρ του Guðni (αυτή τη στιγμή είναι στο 97%), δεν είναι καθόλου απίθανο η Ισλανδία να είναι η πρώτη χώρα που αυτό το αίσχος θα απαγορευτεί διά νόμου.

 

Best of internet