Quantcast
THE STREAM

Ο οίκος μόδας Gucci ζήτησε τον Παρθενώνα για να κάνει αρχοντικιά επίδειξη μόδας

Περιμένουμε και τις Καρυάτιδες να ποζάρουν με ύφος Zoolander


Τσαγκ · 13 Φεβρουαρίου 2017

GucciGram_Parthenon_2

O διάσημος ιταλικός οίκος μόδας Gucci ζήτησε από Αρχαιολογικό Συμβούλιο να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα.  Ο οίκος μόδας θέλει να μάθει με αίτημα της στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών αν μπορεί να τους διατεθεί ο χώρος μπροστά από τον Παρθενώνα για την διοργάνωση fashion show, καθώς και να τους χορηγηθεί άδεια για κινηματογράφηση του όλου event.

Η πρότασή του οίκου για την επίδειξη μόδας, με φόντο το μνημείο, πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

gucci1

Σύμφωνα πάντως με τον Ελεύθερο Τύπο:

 Η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών προς το Συμβούλιο είναι αρνητική, διότι ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις. Το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει σε επίπεδο Εφορείας, όμως οι διοργανωτές ζήτησαν να συζητηθεί και στο ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του ΥΠΠΟΑ. Έτσι, αύριο Τρίτη, τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να συζητήσουν επί της πρότασης και να εισηγηθούν τη γνωμοδότησή τους στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.   Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική». Εφόσον η επίδειξη δεν προορίζεται για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας μόνο στα social media, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν και καθίσματα για τους θεατές αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν ρούχα και αξεσουάρ τα μοντέλα.

Τουτέστιν αυτό που θέλει να πει ο ΚΑΣ με απλά λόγια είναι ότι, ο Παρθενώνας είναι μόνο για αρχόντους δεν είναι για τις λινάτσες του Gucci.

 

 

 

 

Best of internet