Quantcast
THE STREAM

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοίνωσε πως το ίντερνετ δεν είναι του σατανά τελικά

Με ένα κλικ θα μπορείτε να βγάλετε από την εκκλησία ό,τι πιστοποιητικό θέλετε!


Τσαγκ · 7 Φεβρουαρίου 2017

 

kinito_1.medium

Οι καιροί φαίνεται ότι αλλάζουν ακόμα και για το πιο προσκολλημένο στον μεσαίωνα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Φαίνεται λοιπόν ότι η ορθοδοξία ξεπερνά τον φόβο του ίντερνετ που από την στιγμή που ανακάλυψε την ύπαρξη του το ιερατείο, το θεωρούσε φορέα του 666 και εργαλείο του εξαποδώ.

orthodox

Στην ιστορία άλλωστε έχει μείνει και το τραγούδι των “Παπαροκάδων” το τσιπάκι

Ένα άκρως τεχνοφοβικό τραγούδι που παρουσιάζει το ίντερνετ σαν μια sci fi κόλαση που κάνει τον άνθρωπο υποχείριο του Σατανά (ή κάτι τέτοιο).

Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ ΜΠΕ:

Εντατικά σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, στο Ρουφ, παρέχουν επιμόρφωση στον κλήρο και τον εισάγουν στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι οποίες σύντομα θα τεθούν στη διάθεση του χριστεπώνυμου πληρώματος.

Ένα «κλικ» στον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο θα είναι αρκετό για την έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, αδειών γάμου, τελέσεως βαπτίσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων μέσα από ειδικές εφαρμογές, οι οποίες πολύ σύντομα θα παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται διαδικτυακά μέσω της Πύλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών www.iaath.gr.

Όπως κάθε μεγάλο brand που για να συνεχίσει να υπάρχει πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του ποιμνίου των καταναλωτών του, έτσι και η εκκλησία, λίγο αργά μεν, άλλα στα πλαίσια του να μην χάσει τα φράγκα των πιστών  της εξυπηρέτησης των πιστών, προοδεύει και μπαίνει με μια μικρή καθυστέρηση 25 ετών στην εποχή του διαδικτύου.

Best of internet