Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού


LUBEN CREW · 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΗΛΑΗ

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης 7/2 σε ηλικία 74 χρονών ο τραγουδιστής και μουσικός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο Κηλαηδόνης νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα με λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο Υγεία. Η οικογένειας του έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τις δυσάρεστες εξελίξεις:

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη.Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Θεσσαλονίκη), καθώς και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Αθήνα), χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις και στη συνέχεια κυκλοφορώντας δίσκους ως συνθέτης, όπου τα τραγούδια του τα ερμήνευαν η Βίκυ Μοσχολιού, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε και κάποιους προσωπικούς δίσκους όπου τραγουδούσε και ο ίδιος.

Κάπου εκεί, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έγινε ο “ηθικός αυτουργός” του θρυλικού Πάρτι στη Βουλιαγμένη, αυτού που μετά από χρόνια χαρακτηρίστηκε ως το “Ελληνικό Γούντστοκ”. Στις 25 Ιουλίου του 1983 ο Κηλαηδόνης διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία στην πλαζ της Βουλιαγμένης όπου σύμφωνα με υπολογισμούς συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000). Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν διαδοχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.

Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτυ κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού. Κάπως έτσι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους. Ο Κηλαηδόνης ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

 

Best of internet