Quantcast
THE STREAM

Ίσως με τις κλήσεις που έριξε η Τροχαία το Σάββατο να καταφέρουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση

Η Τροχαία έκοψε δυόμισι χιλιάδες κλήσεις μέσα σε ένα βράδυ


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2017

Σε γιορτινή διάθεση μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα οι Αθηναίοι οδηγοί αλλά και η Τροχαία. Θα μοιάζει με πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα, αλλά δε θα είναι, αγαπητοί φίλοι οδηγοί, αφού το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Τροχαία Αττικής ξαμολήθηκε στους δρόμους για να πιάσει όσους οδηγούς παρανομούν. Και η αλήθεια είναι ότι βρήκαν αρκετούς. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, μόνο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή από τους 4.516 τροχονομικούς ελέγχους σε οδηγούς οχημάτων, περίπου στους μισούς βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξόρμηση διενεργήθηκε “κατά μήκος οδικών αξόνων που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση”.

Συνολικά διενεργήθηκαν -4.516- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν -2.077- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -165- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Υπερβολική ταχύτητα, μεθυσμένοι οδηγοί, σκρολάρισμα στο φέησμπουκ την ώρα της οδήγησης, οδηγοί χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη, και διάφορα άλλα καλά διαπίστωσαν οι τροχονόμοι:

  • · Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -124-
  • · Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -65-
  • · Υπερβολική ταχύτητα: -227-
  • · Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -116-
  • · Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -97-
  • · Χρήση κινητού τηλεφώνου: -117-
  • · Ανασφάλιστα οχήματα: -34-
  • · Επικίνδυνοι ελιγμοί: -3-
  • · Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.294-

Περαιτέρω συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -30- οδηγοί, συγκεκριμένα -7- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -23- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -307- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, -273- άδειες ικανότητας οδήγησης και -120- άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν -56- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό -29- εξ αυτών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε οδικούς άξονες της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα. Γι’ αυτό αγαπητοί, θυμηθείτε το παλιό διαφημιστικό με τον Γιώργο τον Τσαλίκη και μην πιείτε εάν οδηγείτε.

Best of internet