Quantcast
THE STREAM

Δεν είναι το Κουλούρι: Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ένας από τους δρόμους που ως γνωστόν έκανε η χούντα

45 χρόνια χρειάστηκαν για να ενωθεί η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη με έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο


LUBEN CREW · 3 Φεβρουαρίου 2017

Εξαιρετικά είναι τα νέα για τους κατοίκους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της όμορφης χώρας μας, αγαπητοί φίλοι, αφού ένα νέο έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, φέρνοντας τη Θεσσαλονίκη ακόμη πιο κοντά στην εμπειρία του Μετρό. Για την ακρίβεια με την ολοκλήρωση του ενιαίου αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα ενώνει τις δύο πόλεις σε μόλις 4 ώρες και 15 λεπτά, αντί για πέντε ημέρες με το άλογο που χρειαζόταν μέχρι πρόσφατα.

ΑΤΗΙΝΑ

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ένας ενιαίος κλειστός και ασφαλής αυτοκινητόδρομος που να ενώνει την πρωτεύουσα με τη συμπρωτεύουσα. Τα έργα ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια, αφού τα πρώτα τμήματα αυτοκινητόδρομου έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Εν ολίγοις, το ρητό “η χούντα έκανε δρόμους”, αλλά και το “ΠΑΣΟΚ έκανε έργα” κολλάει κι εδώ, μιας και ο καλοκουρδισμένος κρατικός μηχανισμός ποτέ δε σταματάει τα έργα. Ούτε για αυτό το δρόμο που κατασκευαζόταν για 45 ολόκληρα χρόνια. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, οι ένδοξες στιγμές συνεχίζονται, μιας και ο Σπίρτζης, ως ένας metaπολιτευτικός Λαλιώτης, θα εγκαινιάσει σε 55 ημέρες τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

xristos-spirtzis-erga-metro-thessaloniki

O αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λαμίας θα γίνει πλέον Αθηνών Θεσσαλονίκης με την επικείμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί, ενός έργου προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο ανατέθηκε το 2007 και αναμενόταν να παραδοθεί το 2011, με βάση τις αρχικές συμβατικές προθεσμίες (σ.σ. το έργο είχε “παγώσει” επί σχεδόν τρία χρόνια λόγω και της κρίσης και ξεκίνησε εκ νέου στο τέλος του 2013, μαζί με τους άλλους τρεις αυτοκινητοδρόμους).

D28E2194CD23B6CF2994A53407D2AB4C
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιθεώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Τέμπη, δήλωσε:

Γίνεται προσπάθεια -και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε- στο τέλος Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο των γονιών και των παπούδων μας, ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο

Τα έργα εντάσσονται στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου, ενώ με το τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χλμ, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 550 χλμ. «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την πορεία των έργων.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως δόθηκαν περισσότερα χρήματα ως πριμ επιτάχυνσης, ώστε το έργο να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο.

 

 

Best of internet