Quantcast
THE STREAM

Ήρθε η αρχή του τέλους των αστείων με το μετρό Θεσσαλονίκης: Ο μετροπόντικας ολοκληρώνει τη διάνοιξη της βασικής σήραγγας

Έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα όμως


LUBEN CREW · 1 Φεβρουαρίου 2017

Λίγους πόντους μακριά από το σταθμό “Ανάληψη” του περιβόητου Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο μετροπόντικας που κάνει τη διάνοιξη της σήραγγας στη βασική γραμμή του μετρό της συμπρωτεύουσας.

ΜΕΤΡΟ

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή, αφού, όπως δήλωσε και ο Γιάννης Μυλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, η ολοκλήρωση της διάνοιξης της πρώτης από τις δίδυμες σήραγγες, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, συμβολίζει την αρχή του τέλους για την ολοκλήρωση του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Καλά ακούσατε, αγαπητοί φίλοι, φτάσαμε επιτέλους ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ του τέλους για το πολύπαθο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στο σταθμό «Ανάληψη» θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου, στις 12 το μεσημέρι, να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της διάνοιξης της πρώτης σήραγγας στη βασική γραμμή του μετρό. Ο υπεύθυνος της Αττικό Μετρό ΑΕ, πολιτικός Μηχανικός, Αναστάσιος Σαφαρίκας, ξενάγησε τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους χώρους του εργοταξίου, στους οποίους αύριο θα καταφθάσει ο μετροπόντικας ρίχνοντας το τείχος που χώριζε τόσα χρόνια το μετρό της Θεσσαλονίκης από την αρχή του τέλους του.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του έργου που μια τόσο σημαντική εργασία, όπως είναι η διάνοιξη μιας σήραγγας, τελειώνει, προοιωνίζοντας την κοσμογονία που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην πόλη με την ολοκλήρωση του ενός μετά το άλλο όλων των έργων του Μετρό, τόνισε.

Από τους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής, τα έργα πολιτικού μηχανικού έχουν ολοκληρωθεί στους 8, ενώ στους 3 η κατασκευή είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στον σταθμό της Αγίας Σοφίας συνεχίζεται ακόμη η αρχαιολογική ανασκαφή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Στο σταθμό «Βενιζέλου» τέλος, έχει “ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσουν” οι αρχαιολογικές και κατασκευαστικές εργασίες και στον τελευταίο σταθμό που έμενε ανενεργός. Εν ολίγοις, κοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοντεύει.

 

Best of internet