Quantcast
THE STREAM

Νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ σε τρέντι σχέδια και χρώματα έρχεται την άνοιξη του 2017 (PHOTO)

Καλά νέα για όσους βαρέθηκαν να βλέπουν παντού το παλιό πενηντάρικο


President Creed · 30 Ιανουαρίου 2017

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε το πενηντάρικο, αγαπητοί φίλοι; Σας έχει κουράσει να βγάζετε από κάθε τσεπούλα πενηντάρικα που έχουν αυτή την ωχρή σκατί όψη;

50bill

Μην ανησυχείτε γιατί το Ευρώ με ένα τολμηρό redesign φιλοδοξεί να γίνει συμπαθητικό ακόμη και στους υποστηρικτές της δραχμής. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, την άνοιξη του 2017 πρόκειται να λανσαριστεί το καινούριο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Όπως διαβάζουμε εδώ, η αγαπημένη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκπλήξει για άλλη μια φορά όλους όσοι λατρεύουν το ευρώ αλλά παράλληλα έχουν κουραστεί από την όψη του, αφού πρόκειται να αντικαταστήσει σταδιακά όλα τα πενηντάευρα που κυκλοφορούν με καινούρια, αντίστοιχου σχεδιασμού με τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Η αναγραφή της ονομαστικής αξίας θα είναι τυπωμένη σε χρώμα σμαραγδί που είναι και αρκετά στη μόδα για την σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017. Τα παλαιά χαρτονομίσματα παραμένουν σε ισχύ και θα ανταλλαχτούν σταδιακά από τις εθνικές τράπεζες των κρατών – μελών και -αντί να τα δώσουν σε κόσμο που τα έχει ανάγκη- θα καταστραφούν.

Πέρα από την ανάγκη για μια αλλαγή, ο λόγος που η ΕΚΤ αλλάζει και τα πενηντάρικα είναι το γεγονός ότι ήταν πολύ ευάλωτα στην παραχάραξη. Συνεπώς τα updated πενηντάρικα θα έχουν βελτιωμένες προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορείς να τυπώνεις με τον εκτυπωτή σου κάθε φορά που ξεμένεις. Πέρυσι αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 899.000 πλαστά χαρτονομίσματα, το μεγαλύτερο νούμερο από την κυκλοφορία του ευρώ. Πάντως το πενηντάρικο ήταν το πιο δημοφιλές θύμα των παραχαρακτών. Όλοι ήθελαν να γίνουν σαν κι αυτό, γι’ αυτό και το πενηντάευρο αποφάσισε να κάνει λίγο πιο δύσκολη την υπόθεση της απομίμησής του. Έτσι, όπως έγινε και με τα χαρτονομίσματα των 5, 10, και 20 ευρώ, το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ θα φέρει πάνω του υδατογράφημα της θεάς Ευρώπης. Ενώ θα υπάρχει και ημιδιάφανο ολόγραμμα-παράθυρο από το οποίο στο φως θα φαίνεται το πορτρέτο της Ευρώπης.

Δύο άντρες τσακώνονται για το ποιος θα πάρει το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με χρώμα πάπρικας

Δύο άντρες τσακώνονται για το ποιος θα πάρει το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με χρώμα πάπρικας

 

 

Μετά το 50άρικο θα ακολουθήσει το redesign του χαρτονομίσματος των 100 και των 200 ευρώ, πράγμα που μάλλον θα το μάθουμε μόνο από περιγραφές. Παράλληλα καταργείται εντελώς το 500ευρο, αλλά μην πανικοβάλεστε ακόμη, έχετε χρόνο να αποσύρετε τα εκατοντάδες πεντακοσάρικα που έχετε από εδώ κι απο κει σκόρπια στο σπίτι σας, αφού η απόσυρσή τους θα ολοκληρωθεί το 2018. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «η κατάργηση του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος των 500 ευρώ δεν έχει απολύτως σε τίποτα να κάνει με τις φήμες ότι θα καταργηθούν κάποια στιγμή οι πληρωμές σε ρευστό».

 

Best of internet