Πλήγμα στην αριστεία: Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία που έβγαζαν αποκλειστικά αριστούχους

Πλήγμα στην αριστεία: Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία που έβγαζαν α...

Πλήγμα στην αριστεία: Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία που έβγαζαν αποκλειστικά αριστούχους

Όλο το κόλπο γινόταν για τις θέσεις στο δημόσιο

 23.01.2017  ·  Από:   Τσαγκ

Οι απόφοιτοι 17 ιδιωτικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις όταν τους ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι τίτλοι που έλαβαν από τα σχολεία τους ακυρώνονται.

pinakas (1)

Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται 17 σχολεία , δύο στην Άρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα, τα οποία από το 1998  έδιναν έναντι πληρωμής εκατοντάδες πτυχία με άριστα, και οι κάτοχοι τους χρησιμοποιούσαν για να μπουν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς ο βαθμός 20 (άριστα)  δίνει 1.000 μόρια για τον διορισμό. Το τραγικό είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί σε ευαίσθητους τομείς όπως το ΕΣΥ σαν νοσηλευτές, χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρούτος, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ αποκάλυψε έγγραφο του Λέανδρου Ρακιτζή, τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης με ημερομηνία 19-11-2010 που είχε σταλεί προς του τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης και ανέφερε ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν με αυτούς να διοριστούν άνθρωποι στο δημόσιο.

 

“Οι ίδιοι καταδικασμένοι πήραν άδειες και τώρα άνοιξαν ΙΕΚ”

Τσαγκ