Quantcast
THE STREAM

ΤΕΙ στην Ζάκυνθο έχει τόσους πολλούς φοιτητές που δεν συμπληρώνουν ούτε τετράδα για μονάκι

Για τις εκδρομές του τμήματος ναυλώνουν ταξί


Τσαγκ · 23 Ιανουαρίου 2017

 

tei_xalki

Τα πράγματα στο Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος  που λειτουργεί η κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο ΤΕΙ Ζακύνθου μπορεί να γίνουν πολύ μοναχικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή” το συγκεκριμένο ΤΕΙ που ξεκίνησε το 2009 και καταφέρνει να επιβιώνει 8 χρονια μετά, αριθμεί στο πρωτο έτος σπουδών του μόνο 2 φοιτητές και έναν διδάσκοντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς ορίστηκαν συνολικά 80 θέσεις εισακτέων για τους 74.434 υποψηφίους Γενικών Λυκείων, την πολυπληθέστερη κατηγορία υποψηφίων.   Εξ αυτών, στο τμήμα εισήχθησαν μόλις δύο, από τους συνολικά 58.010 επιτυχόντες στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός εισακτέων ήταν 12.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Αδαμαντία Καντιώτη, ο τελικός αριθμός πρωτοετών ναι μεν αυξάνεται από διάφορες μικρότερες κατηγορίες υποψηφίων, άλλα κάποιοι παίρνουν μετεγγραφή για το ΤΕΙ Αθήνας. Το τμήμα μπορεί να έχει μόνο μια επίκουρη καθηγήτρια άλλα το διδακτικό έργο υποστηρίζεται από το ¨γειτονικό τμήμα που έχει οκτώ μόνιμους διδάσκοντες, καθώς και συμβασιούχους.

Το τμήμα σε μια χώρα με τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά όπως η Ελλάδα συνεχίζει η κα. Καντιώτη είναι πολύ χρήσιμο, παρότι όπως και η ίδια λέει, με τόσους λίγους εισακτέους το τμήμα κάνει ¨κοιλιά”.

Για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος πάντως έχουν διατυπωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και σχετικούς επαγγελματικούς φορείς ενστάσεις, ήδη από το 2010.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπέρ της λειτουργίας του ΤΕΙ πίεσαν ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες.

 

Best of internet