Quantcast
THE STREAM

Ο Γιούρι Γκέλερ έχει πράγματι υπερφυσικές ικανότητες, σύμφωνα με έγγραφα της CIA (PHOTOS)

Τι μας κρύβουν;


President Creed · 20 Ιανουαρίου 2017

Και τα σερβίτσια τις CIA έχει λυγίσει ο διάσημος μέντιουμ-σάηκικ-μάγος Γιούρι Γκέλερ, όπως φαίνεται από έγγραφα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, ο Γιούρι Γκέλερ είχε υποβληθεί σε πειράματα το 1972 στο πλαίσιο ενός μυστικού προγράμματος του αμερικανικού στρατού, με την κωδική ονομασία «Stargate Project». Στο «Stargate Project», άτομα με μοναδικές ικανότητες όπως ο τηλεπαθητικός Γκέλερ υποβάλλονταν σε διάφορα τεστ, για να αποδειχτεί εάν και κατά πόσο θα μπορούσαν να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προστασία της χώρας από κάθε είδους εισβολή.

secret-cia-papers-reveal-uri-geller-subjected-to-mysterious-us-government-tests-00_00_08_10-still002-e1484759518153
Σύμφωνα, με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν, ο Γκέλερ οδηγήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να παραμείνει μέσα σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και να αποδείξει με διάφορες δοκιμασίες τις ξακουστές τηλεκινητικές του ικανότητες.

Ένα από τα πειράματα αφορούσε σε σκίτσα. Μια λέξη επιλεγόταν τυχαία μέσα απ’ το λεξικό. Η πρώτη λέξη ήταν “φιτίλι”, και κάποιος είχε ζωγραφίσει ένα πυροτέχνημα έξω από το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν ο Γκέλερ, χωρίς να μπορεί φυσικά να δει ποια ήταν η λέξη.

Αρχικά, η λέξη «φιτίλι» είχε επιλεγεί τυχαία από ένα λεξικό, και είχε αναρτηθεί μαζί με τη φωτογραφία ενός πυροτεχνήματος έξω από το δωμάτιο του Γκέλερ, χωρίς φυσικά εκείνος να μπορεί να τα δει.

secret-cia-papers-reveal-uri-geller-subjected-to-mysterious-us-government-tests-00_00_33_00-still006-e1484754159575

secret-cia-papers-reveal-uri-geller-subjected-to-mysterious-us-government-tests-00_00_37_23-still007-e1484759612635

«Όταν ο Γκέλερ ρωτήθηκε από την ενδοεπικοινωνία ποιο ήταν το θέμα της εικόνας πίσω από την πόρτα εκείνος απάντησε αμέσως ότι πρόκειται για ένα κύλινδρο που προκαλεί ισχυρό θόρυβο», αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA.

Η δεύτερη τυχαία επιλεγμένη λέξη που κλήθηκε να μαντέψει ο Γκέλερ ήταν η λέξη «τσαμπί», που συνοδευόταν από τη σχετική φωτογραφία. Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των μάγων απάντησε αμέσως ότι «βλέπει σταγόνες νερού να βγαίνουν από την εικόνα», ενώ ζωγράφισε και ο ίδιος σε ένα χαρτί ενωμένους κύκλους που έμοιαζαν με το τσαμπί του κρυμμένου σχεδίου και μάλιστα περιείχαν τον ίδιο αριθμό από ρώγες.

grapes

Με βάση αυτά τα τεστ η CIA, όπως φαίνεται στα σχετικά έγγραφα, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Γιούρι Γκέλερ «επιδεικνύει την υπερφυσική αντιληπτική του ικανότητα με πειστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο».

Ο ίδιος ο Γιούρι Γκέλερ είχε αποκαλύψει το 2013 πως η ιδιότητά του «σελέμπριτι μάγου» που λυγίζει κουτάλια δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κάλυψη, μια «βιτρίνα», για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ως πράκτορας σε αποστολές της CIA και της ισραηλινής Μοσάντ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Όλα τα declassified αρχεία της CIA είναι διαθέσιμα εδώ.

 

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι οι μαγικές ιδιότητες του Γιούρι Γκέλερ είναι πιστοποιημένες και από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα:
214137

Best of internet