Quantcast
THE STREAM

Ο Ζούκερμπεργκ κάνει μηνύσεις σε ντόπιους στη Χαβάη για να τους πάρει τη γη τους

Να φύγουν οι παρακατιανοί να παίζει γκολφ ο Μαρκ στα 7000 στρέμματά του


LUBEN CREW · 19 Ιανουαρίου 2017

zuckerberg

Δε νομίζουμε πως υπήρξε ποτέ κανένας ζάμπλουτος άκακος σα νεογέννητο αρνάκι, oπότε γιατί να είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ο βοεβόδας του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ; O oποίος Μαρκ μάλιστα, μάλλον να θέλει να μιμηθεί μια πράξη σαν αυτές που έκαναν διαβόητους τους Ισπανούς κατακτητές της Αμερικής: να διώξει μερικούς ντόπιους από τη γη που τους ανήκει, αλλά αυτή τη φορά με εκατοντάδες μηνύσεις.

mark-zuckerberg-buys-700-acres-in-hawaii-for-more-than-100-million

Απ’ό,τι φαίνεται ο Ζούκερμπεργκ είναι ιδιοκτήτης μιας έκτασης 700 εκταρίων γης (μόλις 7000 στρέμματα) στο νησί Kauai της Χαβάης, για τα οποία έσκασε κάπου 100 εκατομμύρια δολλάρια το 2014 για να φτιάξει το φτωχικό του. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser, δεν είναι 100% δερβέναγας σε αυτή την έκταση, διότι 12 μικρά οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην έκταση του Ζουκ ανήκουν σε γηγενείς, κατοίκους του νησιού εδώ και 200 χρόνια, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να ζουν εκεί ή να μπαίνουν μέσα στην έκταση όποτε θέλουν.

img-5

Κι επειδή προφανώς ο CEO του Facebook δεν αντέχει να έχει αυτούς τους παρακατιανούς να πατάνε στο χορτάρι του γκολφ του (οκ ιδέα δεν έχουμε αν παίζει γκολφ), τους έχει ταράξει στις μηνύσεις. Ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποιεί τις μηνύσεις για να αναγκάσει τις οικογένειες που έχουν τα δικαιώματα αυτά στις συγκεκριμένες εκτάσεις να πουλήσουν τα οικόπεδα τους σε δημόσιους πλειστηριασμούς, έτσι ώστε ο mr Facebook να πάρει όλο το πακέτο για δικό του να μην αφήνει κανέναν να μπει μέσα.

O δικηγόρος του στη συγκεκριμένη υπόθεση Κeoni Shultz προφανώς δήλωσε sto Μashable πως όλα είναι νομότυπα:

«Είναι πολύ συνηθισμένη στη Χαβάη η ύπαρξη μικρών, ξεχωριστών αγροτεμαχίων γης μέσα στα όρια μιας ευρύτερης έκτασης, με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους να έχουν κατακερματιστεί ή να έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι η συνήθης διαδικασία για να ταυτοποιηθούν όλοι οι πιθανοί συνιδιοκτήτες, να εξακριβωθεί το είδος της ιδιοκτησίας και να εξασφαλιστεί ότι, σε περίπτωση που υπάρχουν, ο καθένας θα λάβει το ανάλογο αντίτιμο για το ποσοστό που κατέχει»

To ζήτημα φυσικά για τους κατοίκους οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα όλοι μαζί δεν έχουν τίποτε από τα λεφτά του Ζούκερμπεργκ, δεν είναι το αν η διαδικασία είναι νόμιμη,  αλλά πως αν η φάση πάει σε δημοπρασία θα χάσουν για πάντα τη γη τους, η οποία είναι η γη των προγόνων τους, καθώς στο δικαστήριο θα είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσουν τον πάμπλουτο CEO.

Οι κάτοικοι έχουν 20 μέρες να απαντήσουν στις μηνύσεις που έχουν κάνει, ενώ αν δεν το κάνουν, θα χάσουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις νομικές διαδικασίες που έπονται.

(πηγή)

 

Best of internet