Quantcast
THE STREAM

Xιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην Ιταλία: Εκφράζονται φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων

Η χιονοστιβάδα ενδέχεται να προκλήθηκε από τους σεισμούς που έπληξαν χτες την περιοχή


THE NEWSROOM · 19 Ιανουαρίου 2017

Tραγωδία συνέβη χθες το βράδυ στην Πεσκάρα, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπρούτσο της Ιταλίας, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο μετά από το σεισμό που κλόνισε την κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ίσως και 30 άνθρωποι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

C2iToW_XgAEAtZ0

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο καταπλακωμένο ξενοδοχείο μπορεί να βρίσκονται και 30 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αυτοί που κάλεσαν σε βοήθεια αναφέρεται πως έχουν ήδη σωθεί. Για τους υπόλοιπους 28 περίπου εργαζόμενους και ένοικους μπορεί όμως να είναι ήδη πολύ αργά, καθώς όπως αναφέρουν οι διασώστες στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «Δεν απαντά κανείς», τον αριθμό των μέχρι και 30 νεκρών μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, ενώ το Sky TG24 ανέφερε πως βρέθηκαν ήδη κάποιοι νκροί.

Τέσσερις σεισμοί 5,2 βαθμών και ισχυρότεροι καταγράφηκαν χτες κοντά στην πόλη Αμάτριτσε, περίπου 100 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης, ενώ η ίδια η Ρώμη δονήθηκε έντονα και διακόπηκε η λειτουργία του Μετρό για κάμποσες ώρες. Η γύρω περιοχή σε μεγάλο βαθμό είχε ήδη εγκαταλειφθεί μετά τους περσινούς σεισμούς, των οποίων οι συνέπειες ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές.

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είπε ότι οι τρεις ισχυρότεροι σεισμοί – μεγέθους 5,3, 5,7 και 5,6 βαθμών – σημειώθηκαν σε διάστημα μιας ώρας, ενώ το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (ΕΙΓΗ) ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος παρόμοιου σεισμού στην περιοχή είναι υψηλός.

 

Best of internet