Quantcast
THE STREAM

Ζευγάρι ομογενών δέχτηκε ξενοφοβική επίθεση σε σούπερμάρκετ στις ΗΠΑ επειδή δεν μιλούσε Αγγλικά (VIDEO)

Μάλλον γίνονται εντατικοί αεροψεκασμοί εν όψει της ορκωμοσίας του Τραμπ


THE NEWSROOM · 16 Ιανουαρίου 2017

Όλοι οι ψεκασμένοι “theytookourjobs” Αμερικάνοι φαίνεται να έχουν ξεθαρρέψει εντελώς λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Ένα ζευγάρι Αμερικανών με Ελληνική καταγωγή που περίμενε στην ουρά σε σούπερμάρκετ στο Λος Άντζελες δέχτηκε ρατσιστική φραστική επίθεση από ψεκασμένη Αμερικάνα επειδή ψώνιζαν και μιλούσαν μεταξύ τους στα Ελληνικά.

παπασ

Η γυναίκα με το ημίτρελο ύφος ουσιαστικά λέει στο ζευγάρι “Εδώ είναι Αμερική, μιλήστε γαμημένα Αγγλικά.” Στη συνέχεια ο Θανάσης Παπούλιας ειδοποίησε την υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, η οποία έδιωξε την πελάτισσα που έκανε τη φραστική επίθεση. Δε θα μας έκανε εντύπωση εάν η τελευταία ήταν ψηφοφόρος του Ντόναλντ Τραμπ. Το περιστατικό το αναμεταδίδει ο Θανάσης Παπούλιας στο blog του, ο οποίος αναφέρει:

Η Σοφία και εγώ στεκόμασταν στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, μιλώντας στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποια κυρία να μας κάνει μάθημα σύγχρονης ιστορία και να μας λέει “να μιλάτε γαμημένα αγγλικά, εδώ είναι Αμερική”. Επιπλέον μας έκανε μια επίδειξη του πόσο καλά μιλά την αγγλική γλώσσα χρησιμοποιώντας κάθε βρισιά που ήξερε και να μας εξηγεί ότι δεν ανήκουμε σε αυτή τη χώρα. Σκεφτείτε να είχαμε και το παιδί μας μαζί.Έμεινα σοκαρισμένος. Ακολούθησε κάθε βρισιά που υπήρχε το περιορισμένο λεξιλόγιό της καλώντας με να γυρίσω πίσω στη χώρα μου! Το αστείο είναι πως πίστευα πως ΕΙΜΑΙ στη χώρα μου, στη χώρα που γεννήθηκα, στις ΗΠΑ. Μετά, το καλύτερο ήταν πως έπαθε σοκ όταν της απάντησα σε άψογα αγγλικά. Αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχισε να βρίζει, να μου λέει πως εδώ είναι Αμερική. Τη λυπάμαι τη γυναίκα αυτή» γράφει ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εξήρε τη στάση που κράτησε η μάνατζερ του καταστήματος αφού παρενέβη αμέσως και έδιωξε τη γυναίκα που εξαπέλυσε την φραστική επίθεση στο ζευγάρι.

Ο κ. Παπούλιας βιντεοσκόπησε τη σκηνή όπως ακούγεται η γυναίκα να λέει: Καλέστε την αστυνομία, δεν με νοιάζει. Να μιλάτε Αγγλικά. Μιλάτε Αγγλικά». Ωστόσο, η μάνατζερ του καταστήματος επενέβη και είπε στην Αμερικανίδα:  «Δεν είστε ευπρόσδεκτη εδώ αν το κάνετε αυτό».

 

 

Best of internet