Quantcast
THE STREAM

Ούτε καν άρρωστος δεν ήταν τελικά ο υπάλληλος βάρδιας της αίθουσας άστεγων που έκλεισε το βράδυ του χιονιά στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για το φιάσκο της Δευτέρας


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2017

Κανείς δεν έχει κάποια ικανοποιητική δικαιολογία απ’ ότι φαίνεται τελικά, σχετικά με το περιστατικό του κλεισίματος του χώρου φιλοξενίας αστέγων του δήμου Αθηνών το βράδυ της Δευτέρας 10/1 που όλη η Αθήνα είχε μπει στην κατάψυξη, διώχνοντας μάλιστα και άστεγο που βρισκόταν μέσα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, διετάχθηκε πειθαρχική έρευνα ενώ εχθές το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Λευτέρης Καστανάκης, ούτε ο υπάλληλος που έκλεισε το χώρο, ούτε ο υπάλληλος που επικαλέστηκε ασθένεια φαίνεται να έχουν κάποια πειστική δικαιολογία σχετικά με το συμβάν.

astegos_krio

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Λευτέρης Καστανάκης, ενημερώνοντας το σώμα ανάφερε ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία του υπαλλήλου με τον προϊστάμενο του πρρωτού ο υπάλληλος κλείσει τη Λέσχη και μάλιστα ότι ο προϊστάμενος είχε ζητήσει από τον υπάλληλο να παραμείνει μισή ώρα παραπάνω, μέχρι να βρεθεί άλλος υπάλληλος να αναπληρώσει τον αντικαταστάτη του, ο οπόιος δήλωσε ασθενής. Εκείνος όμως, όπως είπε ο κ. Καστανάκης, επέλεξε να φύγει αν και το σπίτι του ήταν δίπλα, οπότε και δεν διέτρεχε κίνδυνος να αποκλεισθεί.

 

Στη συνέχεια, για να διαλευκανθεί και η άλλη πλευρά της ιστορίας, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο δήμος έστειλε γιατρό στο σπίτι του αντικαταστάτη του στο Περιστέρι, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ασθενής και τον βρήκε απολύτως υγιή. Τότε εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Καστανάκη, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε ασθένεια, αλλά ότι δεν είχε τη δυνατότητα λόγω της χιονόπτωσης να μεταβεί στη Λέσχη Φιλίας. Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. «Θα είναι λόγος απόλυσης», είπε χαρακτηριστικά.

Best of internet